Dinsdag: het geheim van de blauwe puistjes WIN

Dinsdag: het geheim van de blauwe puistjes WIN

Dinsdag: het geheim van de blauwe puistjes is het tweede deel van de serie Totale Waanzin. Een winactie op woensdag over Dinsdag, snap je het nog? ;) Het boek werd hier thuis met groot gejuich ontvangen, want het eerste deel, Maandag, viel goed in de smaak. Onze oudste had dit tweede deel over Dex Kandoe en de schoolwedstrijd heel snel uit. Je kunt het winnen. 

Dinsdag: het geheim van de blauwe puistjes

Totale waanzin 2

De boeken van Totale waanzin staan er bekend om dat ze lijken op Dog Man. Daar is onze oudste van 8 jaar ook helemaal verzot op en inmiddels leest hij ook alle delen van de Waanzinnige boomhut (je weet wel, van het Kinderboekenweekgeschenk). Hij leest wel vrij makkelijk, Dinsdag had hij in twee uur uit denk ik, terwijl het best wat bladzijdes heeft. Dus kinderen die niet zo van lezen houden, zullen dit boek ook zeker kunnen waarderen!

Waar gaat het over?

Dex Kandoe en zijn klasgenoten doen mee met de finale van het Schoolkampioenschap Bekkentrekken. Dat vinden ze natuurlijk heel spannend! De kinderen zijn al eeuwen aan het oefenen, want ze willen niets liever dan basisschool de Stompneus verslaan. Maar vlak voor de finale begint, krijgt bijna de hele klas ineens een heleboel blauwe puistjes. Wat is daar aan de hand?

Bekijk het boek hier. 

Dinsdag

Wat vinden wij

Onze oudste is niet zo spraakzaam over school en boeken, dus als commentaar kreeg ik: het is leuk. Maar aangezien hij er snel in wilde beginnen, De waanzinnige boomhut ervoor opzij legde én het zo uit had, weet ik dat hij het heel erg leuk vond! Hij vertelde me erna overigens wel de grap waarom iedereen blauwe puistjes had. Aanrader dus! Zowel voor beginnende als gevorderde lezers. Er staan veel illustraties en verschillende lettertypen in, dus ook kinderen die niet zo van lezen houden, zijn hier vast mee te verleiden. Er zit veel fantasie in, zoals Dex die vecht met allerlei wezens voordat hij überhaupt naar school gaat.

Win

Je maakt kans op een exemplaar van het boek. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. 18 oktober mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in dit blog.