Discofever op de Tinadag

Suzanne ging met haar dochter naar de Tina-dag. ‘Als meisje van een jaar of acht, mocht ik van mijn ouders lid worden van de Tina. Zodra de Tina in de bus viel, sloot ik me op mijn kamer op en las ik het tijdschrift van voor tot achter in één ruk uit. Een heerlijk moment voor mezelf.’
Toen al werden de Tinadagen groots aangekondigd in het tijdschrift zelf, maar ik ben er in mijn jeugd helaas nooit bij geweest.
Nu ik zelf moeder ben van een dochter van acht, leek dit me een perfect moment voor een moeder-dochteruitje. Nu moet je weten dat mijn dochter geen prinsessenmeisje is. Geen jurkjes, liever niets roze en geen ballerina’s. Dus toen ik haar vroeg of ze mee wilde, was ze erg op haar hoede en wilde ze eerst weten wat Tina dan precies is en wat er op die dagen te doen is.

Wat is de Tina-dag

Tijd voor wat research. Als eerste hebben, puur vanwege onderzoekstechnische redenen natuurlijk, het tijdschrift aangeschaft. En nadat mijn dochter het uit had, heb ik me uiteraard ook ingelezen. Leuk om te zien dat er nieuwe items te vinden zijn, maar ook nog dingen uit mijn tijd (zoals Noortje) terug te vinden zijn.
Dochterlief vond het leuk, maar werd pas echt enthousiast toen we de website bekeken. Daarop werden diverse workshops aangeboden en werd ook het programma aangekondigd. Wat voor mij veelal onbekenden waren, bleken voor mijn dochter veelbesproken Youtubers en idolen te zijn. Het discothema was precies stoer genoeg en het was vooral niet te popperig allemaal.
We maakten een afstreepkalender, boekten een B&B aangezien het niet echt in de buurt is en beleefden al een boel voorpret in de aanloop naar de Tinadag.

Tina dag

De dag zelf

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Om zeven uur ’s ochtends zaten we bepakt en bezakt in de auto op weg naar Wassenaar. Een kleine twee uur rijden vanaf hier, maar vanwege de drukte rondom Duinrell werd dat ruim twee en een half uur.
Dat kon de pret niet drukken en in het park zelf hebben we een heerlijke dag gehad. Natuurlijk waren er puntjes die minder goed uit de verf kwamen, maar al met heeft de organisatie van de Tinadagen absoluut zijn best gedaan om deze 20e editie tot een succes te maken. En wat mij betreft zijn ze daar in geslaagd!

workshops Tina dag

Als ik dan toch een verbeterpuntje mag noemen: Het lange wachten voor het inschrijven voor de workshops. De eerste ronde zijn we na een half uur afgehaakt omdat niet zeker was dat er nog plaats zou zijn als we eindelijk vooraan in de rij zouden staan. Waarom worden de inschrijvingen niet bij de workshop zelf geregeld? Op die manier verdeel je de menigte en hebben bezoekers direct duidelijkheid of er wel of geen plaats is.
Waar wij persoonlijk niks van gemerkt hebben, maar een heleboel meisjes die groot fan zijn wel, is dat een bekende YouTube-ster helaas geen tijd had om bij haar signeersessie te zijn. Meisjes die een uur in de rij hadden gestaan, vol verwachting om hun idool te ontmoeten en een handtekening te krijgen, die te horen kregen dat ze niet meer kwam. Zoiets kan natuurlijk altijd gebeuren, maar was wel een fikse tegenvaller voor deze meisjes.

Lang wachten voor niks werkt demotiverend, maar dat maakte het weer, de in discostyle geklede bezoekers, de boekenmarkt, het tinadorp en het shopplein meer dan goed. Bij verschillende stands kon je gebruik maken van een kortingsbon die je bij binnenkomst kreeg. Er waren stands waar je een gratis goodiebag kreeg of een gratis foto kon laten maken. Bij andere stands kreeg je kortingen of een presentje bij een aankoop.

Wat een leuke dag!

Wij waren helemaal enthousiast van de tasjes van Zenner die voor een klein bedrag over de toonbank vlogen en tot de rand toe gevuld waren met allerlei haaraccessoires.
Bij de Tinashop werden een aantal Noortjes gekocht, waar je ook weer een leuk doodleboek bij kreeg. Bij de stand van Trolls maakten we een leuke foto met trollen erbij en kreeg dochter een glittertattoo.
Ondertussen genoten we nog van een aantal optredens van onder andere Sarah en Julia, Rachel en Rosanne en Mylène, afgewisseld met een suikerspin of een ritje in de achtbaan.

optredens Tina dag

Optredens

Wat de Tinadag absoluut nog leuker maakt, is dat je als bezoeker zomaar ineens oog in oog kunt staan met je idolen. Zo bleken wij al een hele poos op het veld naast Boycode te staan, die ook naar een optreden stonden te kijken. Dat hebben we snel vast laten leggen op foto natuurlijk.
En tijdens onze workshop fotoblock pimpen schoof zomaar Phalentine, Tina’s DIY-vlogger, bij ons aan tafel. En Dochter was helemaal gelukkig dat ze als groot fan van Spangas Stijn Fransen in het echt zag.
Heerlijk, zo’n festivaldag waarop bekende mensen ook ineens heel gewone mensen blijken te zijn.

Dochter en ik hebben een heerlijke dag gehad en als het aan ons ligt gaan we volgend jaar weer.
Tina, bedankt!