Disney on ice: onvergetelijke avonturen

Disney on ice: onvergetelijke avonturen

Als kind ging ik er al regelmatig met mijn ouders naar toe. Wat een geluk dat ik nu uitgenodigd word voor Disney on ice: onvergetelijke avonturen. Onze kleuter vindt het ook magisch. 

Terwijl ik dit opschrijf zit de popcorngeur nog in mijn neus. Heerlijk nagenieten met de foto’s van Disney on ice, blijft magisch al die Disney figuren. Ik vind het ook echt zo’n heerlijk kerst uitje. Echt voor het einde van het jaar.

Ahoy Rotterdam

De show bezocht ik deze keer in de Ahoy Rotterdam. Dat was een aardig stuk rijden! We moesten over de A12 en dat is op vrijdag geen pretje. We hebben er twee uur over gedaan in plaats van een uur en waren echt net op tijd binnen. Maar onze kleuter zeurde onderweg niet, heel knap! Hij bedacht zelfs wat leuke autospelletjes, terwijl ik verwachtte dat hij in slaap zou vallen.

De meet & greet op het einde met Mickey en Minnie die ik als blogger mocht doen, hebben we dan ook maar even overgeslagen. Hij was zo moe!

Disney on ice: onvergetelijke avonturen

Mickey, Minnie, Donald en Goofy gaan op zoek naar een schatkist vol hints naar andere, oudere avonturen. Er komen weer heel wat Disney verhalen voorbij. Ik was vooral onder de indruk van de pakken. Zo stond er een enorme olifant van Alladin op het ijs en de vissen van Finding Dory hadden echt ontzettend grappige ogen, echt mooi gemaakt! En ook een uitdaging om mee te schaatsen lijkt me zo.

De verhalen

De tocht langs de avonturen van Disney begon met de Lion King. Een groot stuk van het verhaal werd naverteld, zoals de dood van de vader van Simba en de liefde tussen hem en Nala. Voor mij echt een trip door memory lane, want dat was dé film uit mijn jeugd. Ook Alladin kwam dus langs met de grote olifant op het ijs, echt tof om te zien en heel knap gemaakt.

Verder zagen we Toy Story, De kleine zeemeermin (mijn eerste bioscoopfilm), Rapunzel, Finding Dory. En natuurlijk werd een groot stuk van het verhaal van Frozen uitgespeeld. Inclusief het liedje over de zomer van Olaf, de grote hits van Elsa en en Anna en ook allebei de mannen van Anna waren erbij. Prachtig om te zien en heerlijk wegzwijmelen bij de muziek.

Wat we ervan vonden

Onze kleuter vond het ontzettend spannend en wilde dan ook de hele show bij mij op schoot zitten. Soms ook een beetje hangen, de show eindigde om 21.00 uur, best laat voor hem natuurlijk. Maar hij heeft genoten! Veel van de films heeft hij wel gezien, vooral die van Pixar. En Frozen blijft een van de favorieten, dus die show groots op het ijs was wel echt een feestje. Hij krijgt een steeds duidelijker mening wat hij wel en niet leuk vindt ;). Maar dit is gelukkig goedgekeurd. Het blijft leuk dat het zo herkenbaar is. En voor ons als volwassenen toch ook tof om te zien welke stunts de schaatsers allemaal kunnen. Ik heb deze keer ook geen misser gezien, heel knap!

Naar de show

Vanaf 22 december is de show in de Jaarbeurs in Utrecht. Je koopt kaarten vanaf €18,- per stuk. Best prijzig, maar je krijgt er dan ook wel een fantastische show voor terug. Met veel dansers op het ijs in echt prachtige pakken. Kijk op de site voor meer informatie.