Doe het zelf adventskalender

Doe het zelf adventskalender

Door Astrid. Ik wilde het al jaren… Een adventskalender die je ieder jaar weer kunt gebruiken.
‘Vroeger’ had ik vaak wel zo’n kalender waar chocolaatjes in zaten, je kunt ze overal kopen en ook in vele thema’s . De kinderen waren altijd erg enthousiast. En dus bedacht ik er een die ik zelf kon maken! 
Met veel kinderen met een allergie en ook  het feit dat scholen graag gezond bezig willen zijn en dus niet zomaar snoepjes willen uitdelen, wordt het toch al gauw lastiger, zo’n standaard adventskalender.
Daarnaast is het ook nog eens zo dat een adventskalender natuurlijk ‘maar’ 24 vakjes heeft en veel groepen hebben meer dan 24 kinderen.

Een adventkalender is leuk.
Maar toch wilde ik graag zelf aan de knutsel.

De Action heeft tegenwoordig ook adventskalenders in de vorm van huisjes en kerstbomen. Ik wilde het zélf doen, met de klas.Doe het zelf adventskalender Laatst kreeg ik een idee….. bakjes! Gewoon 24 bakjes… maar goed. waar haal ik die bakjes vandaan? Simpel! Lekker zelf vouwen!
En dus heb ik vouwblaadjes gemaakt van gekleurd stevig A4 papier, daar 16 vierkantjes van gevouwen.

Bekijk ook: PLACEMAT KERST

Adventskalender maken

Erg leuk om er een groepswerk van te maken.
Wanneer je met de klas goed hebt geoefend moet dat vast lukken. En je kunt de kinderen ook in duo’s laten werken want de doosjes moeten natuurlijk ook leuke versiering krijgen.

Een bakje maakt nog geen doosje, dus moet je 2 bakjes vouwen en zo voorzichtig de ene over de andere schuiven. Goed laten drogen. Om de dekseltjes er weer af te kunnen halen is het handig om er een lintje doorheen te doen.
De bakjes moeten uiteraard wel ergens op vast gemaakt worden.

Doe het zelf adventskalender

Daarom heb ik op stevig karton een kerstboom getekend nadat ik eerst de bakjes trapsgewijs had neergelegd, met foamcijfers hebben we de cijfers op de bakjes geplakt.
De kerstboom beplakt met behangpapier en daar is hij dan…

Bekijk ook: GLAS IN LOOD KLEURPLAAT KERST

In de bakjes kun je allerlei dingen doen. Ik heb er minikerstballetjes in gedaan, De hulpje van iedere dag mogen dan een vakje openen, in ieder doosje zitten 2 kerstballetjes en zo kunnen we vanaf 1 december er steeds iets uit halen. De ballen kunnen mooi in de kerstboom later in december. Uiteraard kun je er ook andere dingen in stoppen. Een voorwerp wat te maken heeft met een kring of gymactiviteit bijvoorbeeld?

BewarenBewaren

BewarenBewaren