doeboeken herfst

Doeboeken herfst

In de herfst is er zoveel mooi gratis materiaal buiten te vinden! In deze doeboeken herfst vind je tips om met het materiaal aan de slag te gaan. 

Tekenen met takken

Met tekenen met takken kun je elk seizoen aan het werk. Lekker naar buiten; onderzoeken, speuren en creatief bezig zijn. De kinderen zoeken van alles buiten en gaan er binnen mee aan de slag.

Tekenen met takken

Activiteiten

De activiteiten die in het boek staan zijn creatief en snel in te zetten. Je hebt niet veel extra’s nodig. Er staat duidelijk wat je moet zoeken om je kunstwerk te kunnen maken.

letter h herfst

Zo maakten wij de letter h van herfst n.a.v. het boek.

Illustraties en afbeeldingen 

Er staan prachtige illustraties in het boek waar je ook nog iets van leert.
De foto’s zijn van heel goede kwaliteit. Je ziet meteen wat de bedoeling is. En echt voor elk seizoen zijn er genoeg activiteiten en knutsels om te maken.

Leeftijd

Dit boek is vooral leuk voor ouders en leerkrachten die mooie knutselactiviteiten willen doen met jonge kinderen. Een aanrader om in de kast te hebben staan. Zo kun je snel een leuke seizoensactiviteit doen.

Alle kinderen naar buiten

Buitenspelen is heel belangrijk voor de ontwikkeling en gezondheid. Maar wat moeten de kinderen dan doen? Het boek Alle kinderen naar buiten laat je zien dat de natuur een grote speeltuin is. In het boek vind je buitenactiviteiten, spelideeën, proefjes, gerechten uit de natuur, vogels, dieren en insecten om op te sporen en hoe je de natuur naar je tuin haalt.

Alle kinderen naar buiten

Onderzoeken

Het boek begint met informatie over de onderzoeker: uitrusting, kledingtips, etc.

Seizoenen

Per seizoen vind je tips om buiten te doen, zoals spelen met de herfstwind.

Activiteiten

Het boek is duidelijk opgedeeld in hoofdstukken, zodat je er meteen mee aan de slag kunt. Zo staat het hoofdstuk spelen vol leuke spelletjes in de natuur. Er staan duidelijke foto’s bij die er ook een zoekboek van maken.

Zoekkaarten

De zoekkaarten zorgen er echt voor dat elk kind dit boek in de kast moet hebben staan. Mooie illustraties en duidelijke tekst. Vooral de bladzijde met eetbare planten vind ik erg leuk. Van de meeste planten wist ik niet eens dat je ze kan eten.

Leeftijd

Dit boek is vooral geschikt voor kinderen in de bovenbouw. Ze kunnen de tekst zelf lezen en op onderzoek uit gaan.

Hoera, herfst

Een echt doeboek over de herfst: Hoera, herfst! Een doeboek speciaal voor jonge kinderen (makkelijk voor te lezen) met leuke illustraties. Het staat vol weetjes over het seizoen herfst en leuke knutselactiviteiten.

Activiteiten

In het boek vind je een mooie overzichtspagina van allerlei bladeren en de bomen waar ze vanaf vallen. Na het weetje krijgen de kinderen de tip om bladeren van klei te maken en hierbij goed te kijken naar de nerven.

Er staan ook leuke tips in bij regenachtige dagen.

Verhalen

Ook staat het boek vol verhaaltjes. Bijvoorbeeld over Saar die naar het bos gaat met Liam en van alles verzamelt. Liam en Saar komen in meerdere verhaaltjes terug, zodat het herkenbaar is voor de kinderen.

Hoera, herfst

In het leuke stripje zie je dat de wind alle bladeren weg laat waaien.

Koop de boeken bij de plaatselijke boekhandel of bij Libris.