Wat doet een juf in de Studio’s van Aalsmeer

Door Astrid. Vorige week donderdag zat ik in de auto opweg naar Aalsmeer. Wat moet een (kleuter)juf nu in Aalsmeer?
Ik was namens Maike uitgenodigd om te komen kijken op de set van de allernieuwste Nickelodeon serie “De Ludwigs”

Ik kreeg van sommigen de vraag waarom ik daar überhaupt naartoe ging? Nickelodeon…. dat zijn toch alleen maar Amerikaanse series die worden nagesynchroniseerd?!

Nou niet dus!!!
Deze serie sprak mij aan omdat het een Nederlandse serie is met een Nederlands/Vlaamse cast.
Niks nasynchronisatie.

Ik had begrepen dat de serie ook op Nickelodeon uitgezonden gaat worden in het buitenland en ik was dus wel benieuwd of er dan in het Engels/Amerikaans/Duits etc… zou worden nagesynchroniseerd…
Dat was dus absoluut een vraag die op mijn lijstje stond.

Danny Vormer, de pr-manager heette ons hartelijk welkom. Ik was niet de enige die kwam kijken. Ook iemand van de Veronicagids en van Kidsweek.
Heuse mensen van de ‘pers’ met grote fotocamera’s.
Stond ik daar met mijn roze Canon cameraatje… en mijn eigen jufastridreijman.wordpress.com-tas.
Namens juf Maike.nl

Onder het genot van een kop koffie, kregen we uitleg over de serie “De Ludwigs”

Die zal gaan over een pleeggezin. Vader en moeder (gespeeld door Bastiaan en Tooske Ragas) met 4 pleegkinderen en daar komt een vijfde pleegkind bij.
Uiteraard heeft hij al het nodige meegemaakt en op het moment dat de ouders op mysterieuze wijze verdwijnen gaan de avonturen beginnen…
Deze kinderen kende ik nog niet. De rollen van de vijf pleegkinderen worden vertolkt door Timo Verbeek (Benny), Rosaline Lantink (Anoosha), Cedric van Abbeele (Sam), Luca Hollestelle (Yara) en Yassine El Ouardi (Daniel).

Het speelt zich af in een grachtenpand in Amsterdam maar ook in de stad zelf en daarbuiten.
In het huis wordt vanalles ontdekt want het huis heeft zo zijn eigen geheimen. Daarnaast moeten de kinderen natuurlijk met z’n vijven proberen te ‘overleven’ met de dagelijkse dingen als eten koken en boodschappen doen.

We kregen een rondleiding over de set en alles is super gedetailleerd uitgewerkt qua inrichting. Natuurlijk wilde ik weten hoe dit nu het buitenland zou gaan met de taal en acteurs, wat blijkt… Ze zijn nu druk met de casting van Engels/Amerikaans sprekende acteurs en zij komen van de zomer naar Nederland om hetzelfde verhaal op te nemen, zodat het in het buitenland zal kunnen worden uitgezonden.
Niks geen Amerikaanse set, maar écht ons Nederland, ons Amsterdam als achtergrond voor deze nieuwe serie!

9 mei zal de allereerste uitzending zijn en tegen die tijd komt er van mij zeker nog een blog over.

Ik ben in ieder geval enthousiast en ga 9 mei om 19.30 klaar zitten.
Mijn kinderen zullen wel gek opkijken, mama die naar Nickelodeon wil kijken.
Maar ik vind het zo leuk dat er weer eens een Nederlandstalige serie op tv komt met spanning en avontuur en comedy. Gericht op kinderen van 6 t/m 12 jaar maar ik denk zomaar dat het een serie zal gaan zijn waar het hele gezin voor thuis gaat blijven.
Mocht je een uitzending missen? In het weekend zullen ze de afleveringen herhalen.

Ga jij kijken?