Wat doet muziekles met kinderen?

Wat doet muziekles met kinderen?

(Door Danielle) Muziek kan altijd en overal. Je kan het alleen beluisteren of gezellig samen. Muziek heeft een positief effect heeft op de ontwikkeling van kinderen. Dat is wetenschappelijk bewezen. Het levert een bijdrage op emotioneel, sociaal en creatief vlak. Kinderen worden er blij van en het heeft tevens een gunstige werking op de motorische ontwikkeling. Hoe mooi is dat! Wat doet muziekles met kinderen?

Muziekles op school 

Er zijn steeds meer scholen die kiezen voor muziekles. Super leuk! Het ministerie van OCW heeft voor de periode 2015-2020 een bedrag beschikbaar gesteld voor muziekonderwijs op basisscholen. Zo kunnen scholen samenwerken met muziekscholen en muziekverenigingen, Kinderen vinden het prachtig, kunnen hun muzikaliteit ontwikkelen, leren goed samenwerken, moeten leren luisteren en kunnen hun gevoel en creativiteit kwijt.

Lees ook: DE MUZIEKBEURT!

Wat doet muziekles met kinderen?

Muziek zorgt voor betere schoolprestaties

Muziek is allesomvattend. Je kan er je gevoel in kwijt, geeft afleiding, troost en kan helend werken. Het inspireert je zintuigen en creëert ruimte om te ontwikkelen. Muziek zorgt zelfs voor betere schoolprestaties. Wat wil je nog meer! Het is een heerlijke onderbreking van de dagelijkse schoolwerkzaamheden. Even een muziekles tussendoor en de kinderen kunnen er weer helemaal tegenaan. Kinderen ontdekken en ontwikkelen hun talenten in een muziekles.

Muziek is samenwerken 

Met muziekles op school mogen kinderen samen instrumenten bespelen, mogen ze samenwerken aan een liedje en moeten ze goed naar elkaar luisteren. Super leerzaam! Muziek is samenwerken op een leuke en leerzame manier. Kinderen worden er blij van!

“Muziek moet een grote rol spelen in het onderwijs. Alle kinderen moeten de kans krijgen hun passies en talenten te ontdekken en ontwikkelen. Live muziek raakt je emoties, je lijf en prikkelt je fantasie. Zelf muziek maken stimuleert ook nog de motorische ontwikkeling. Dit is belangrijk voor de toekomst van onze kinderen, voor de toekomst van kunst en cultuur, voor de toekomst van onze samenleving.” – George Wiegel, directeur Het Gelders Orkest.

Lees ook: MUZIEKLES KLEUTERS: LUISTEREN NAAR MUZIEK

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock