Doornroosje de musical

Doornroosje de musical

Een heerlijk nieuw sprookje van Van Hoorne Entertaiment: Doornroosje. Ook in dit verhaal prikt Doornroosje zich aan het spinnewiel, maar nu van Fien zodat Titus koning kan worden! Het hilarische duo maakt de show weer fantastisch om te kijken, ook als volwassene. Zo tof dat we weer werden uitgenodigd! En voor kinderen een verrijking: een sprookje én naar een voorstelling kijken. 

Doornroosje de musical

Het verhaal

Doornroosje is een prachtig prinsesje. Zo lief en zoet als rode rozen op een warme zomerdag, daarom kreeg ze die naam. Haar ouders overlijden als ze een baby is, ze groeit op bij haar lieve peetmoeders, de drie feeën. Samen wonen ze in een prachtig paleis. Een kist met de kroon voor de prinses is afgesloten tot ze 21 jaar wordt en koningin wordt. Leopold bewaakt deze sleutel met heel zijn hart.

Als Doornroosje jarig is, wordt ze gekroond tot koningin, dat mag als ze 21 wordt. Maar Fien van het bekende en hilarische duo Titus en Fien heeft andere plannen. Zij wil de koningin worden! Ze bedenkt een listig plan om Doornroosje voor altijd te laten slapen.

Wat vinden wij van Doornroosje de musical?

We genoten vorig jaar zo ontzettend van de musical De kleine zeemeermin! Onze kleuter heeft het er nog regelmatig over en is naar eigen zeggen verliefd op haar ;).

We konden dan ook allebei niet wachten op de première van Doornroosje de musical. De eerste vraag die ik mezelf stelde: is het ook leuk voor onze jongen? Ik kan je vertellen: hij genoot van elke minuut en de cd draait weer overuren in de auto. De feeën hadden een grote rol in de musical, zij zingen driestemmig, wat wel echt mooi klonk. Het deed me wel wat denken aan K3, heel populair natuurlijk, maar niet altijd leuk voor iedereen misschien.

Doornroosje de musical

Maar ook daar hoorde ik onze kleuter niet over. Hij moest vooral heel erg lachen om Fien en Titus en ik ook! Ik lachte een paar keer zo hard dat onze jongen me aan keek met een blik van: wat doe jij nou mama? Dat kwam door alle grapjes in de voorstelling die echt voor volwassenen zijn zeg maar. Kinderen snapten hier ook niks van. Maar natuurlijk zijn er ook de bekende kindergrappen van het duo waar onze zoon echt hard om lachte.

De prins vond hij ook enorm stoer: hij versloeg de snel groeiende doornstruiken op het paleis!

Ik vond het weer fantastisch om bij aanwezig te zijn! Ook kregen we als pers bij de echte prémiere (toch ook speciaal) drankjes en hapjes aangeboden, dus heel goed verzorgd!

Doornroosje de musical

Waar kun je Doornroosje de musical zien?

De voorstelling speelt nu al in allerlei plaatsen door heel het land. Vanwege de herfstvakantie ook bijna elke dag, dus gaat dat zien! Bekijk hier de plaatsen en boek tickets.

Fotograaf: Wim Lanser

 

Recensie van Doornroosje de musical