QR-kaarten Sinterklaas

Downloaden: QR-kaarten Sinterklaas

(Door Suzanne) Het aftellen is begonnen! Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Ook wij werken de komende weken in de kleutergroep met het thema “Sinterklaas”.
En dus is het tijd voor QR-kaarten Sinterklaas.

QR-kaarten Sinterklaas

Wat zijn QR-kaarten?

Op een QR-kaart staat een QR-code die je met een QR-scanner op je telefoon of tablet kunt lezen. Ik gebruik op school de app I-nigma, maar er zijn talloze QR-scanners beschikbaar.

De QR-code stuurt je door naar een website, deze keer dus in het thema Sinterklaas.
Ik laat de kinderen in mijn groep 1/2 er zelfstandig mee werken. Ze weten inmiddels welke app ze nodig hebben en hoe het scannen en terugkeren naar de scanner werkt.

Wat voor links zitten er dit keer in?

Ik heb geprobeerd een mix te maken tussen spelletjes, bewegen en prentenboeken. Op de kaarten zie je verschillende plaatjes staan.

In deze serie staat op elk kaartje een Sinterklaas, zodat de kinderen ook weten bij welk thema de kaarten horen.
Staat er een dobbelsteen op, dan betekent dat dat je een spelletje kunt doen. Als er daarnaast nog cijfers staan, gaat het om een rekenspelletje. Staan er letters, dan is het een taalspelletje.
Er zijn twee kaartjes met daarop dansende kinderen, die verwijzen naar een link waarin een dansje wordt aangeleerd.
Er zijn een aantal kaartjes met een filmpicto, waarbij de kinderen dus een filmpje kunnen kijken. In dit geval zijn het prentenboeken die worden voorgelezen. Dat kun je zien aan het plaatje van het boek dat erachter staat.
En dan is er nog een kaartje met daarop een schilderspalet, die een link bevat waarbij kinderen zelf een tekening in kunnen kleuren.

Eerst in het groot

Soms zitten er spelletjes tussen die wat uitleg behoeven, zoals de mozaïek-puzzels. Ik laat die spelletjes dan eerst op het digibord zien. De kinderen zien het dan eerst in het groot op het digibord en kunnen het later zelfstandig in het klein op de I-pad maken.

Ik merk ook dat de spelletjes die ik op het digibord laat zien als eerste gekozen worden bij het werken met de QR-kaarten. De kinderen zijn meteen enthousiast.

Downloaden maar!

Hieronder vind je het bestand met de QR-kaarten. Je hoeft ze alleen maar te downloaden, uit te printen en te lamineren.

QR-kaarten Sinterklaas

qr-kaarten sinterklaas

Veel plezier!

Bekijk ook: SINTERKLAAS AFTELKALENDER 2017

 

QR-kaarten voor kleuters thema Sinterklaas

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren