Duik in de tijd van... Geschiedenis leesboeken WIN

Duik in de tijd van… Geschiedenis leesboeken WIN

Duik in de tijd van… is een serie met kinderboeken vanaf negen jaar. Je duikt ermee in de geschiedenis van de jagers tot en met de tijd van de wereldoorlogen en nu: televisie en computer. De laatste drie boeken zijn nu uit en je kunt de hele serie van tien boeken winnen! Top voor in de schoolbibliotheek.

Duik in de tijd van… Geschiedenis leesboeken WIN

Wat is Duik in de tijd van…?

Hoe leefden kinderen vroeger? Duik in de tijd van… de prehistorie, ridders, kinderarbeid in Nederland en onze bevrijding met deze boekenserie van uitgeverij Zwijsen.

Inmiddels zijn alle boeken verschenen uit de serie ‘Duik in de tijd van…’ (9+). Bekende auteurs als Suzanne Wouda, Marco Kunst, Elisa van Spronsen en Ruben Prins bogen zich over de verschillende tijdvakken die kinderen op school behandelen. En schreven toegankelijke boeken over kinderen in andere tijden voor kinderen van nu. Ze nemen lezers mee op reis door de tijd. Inclusief slimme weetjes, een tijdbalk en verwijzingen naar sporen van de verschillende tijden in de omgeving van nu. Ideaal dus voor de schoolbieb. Bekijk ook Een kleine wereldgeschiedenis

Bekijk de boeken hier

Laatste drie titels

Ik kreeg van Uitgeverij Zwijsen en Kinderboeken.nl de laatste drie exemplaren die verschenen zijn: En toch wil ik tekenen! van Anneke Scholtens, Geheim op zee van Henk Hardeman en De vliegende jongen van Bies van Ede.

Duik in de tijd van...

In Geheim op zee gaat Zeger aan boord van een schip naar Oost-Indië. Het is een spannend verhaal, want Zeger wil zijn tweelingzus niet alleen laten in het weeshuis. Dus bedenken ze een plan en smokkelt Zeger haar mee. Met een nare matroos in de buurt is dat niet makkelijk. Gelukkig gaat er ook een rijk meisje mee die samen met Zeger een list bedenkt, zodat Maartje vrijuit kan meevaren.

Judith mag in En toch wil ik tekenen! niet meer naar school en ook geen hobby’s meer uitvoeren, want ze moet de boekhouding doen voor haar vader. In de bierbrouwerij van haar vader werkt een man die Judith niet mag. Stiekem tekent ze, maar daar komt haar vader helaas achter. Ze ontdekt dat de nare man steelt van haar vader en daarmee kan ze zijn bedrijf, maar ook zichzelf redden. Judith Leyster werd een bekend schilderes.

De vliegende jongen speelt zich af in de pruikentijd. Sybren is de knecht van de beroemde dokter Van Marum. Hij probeert elektrische kracht op te wekken door er machines voor uit te vinden. Gewone mensen denken dat het tovenarij is, maar de dokter en Sybren weten wel beter. Hij leert veel van hem.

Win

Je maakt dus kans op het hele pakket van Duik in de tijd…! Ter waarde van (nu) €120,-! Laat me hieronder (op de site dus) weten waarom je wilt winnen en vertel erbij wat je lievelings geschiedenisboek is. Dinsdag 29 juni mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in dit blog.