Dummie de mummiedag in het Rijksmuseum van Oudheden

Op zondag 25 september a.s. staat het Rijksmuseum van Oudheden helemaal in het teken van het gloednieuwe Dummie de mummieboek ‘Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl’. Auteur Tosca Menten en Dummie zelf komen die dag ook naar het museum. 

Tosca zal in twee sessies vertellen over dit alweer achtste boek over Dummie, de grappige, levende oude mummie uit Egypte, en aansluitend signeren. Met knutseltafels, een ‘Ghladde Jator’-speurtocht en een verkleedwedstrijd belooft het een feestelijke dag te worden. Alle activiteiten zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Aanmelden voor het ochtend- of middagprogramma kan via www.rmo.nl/dummiedemummiedag.

Dummie smaragd nijl

In het nieuwe boek gaat Dummie naar Rome. Op de Dummie de mummiedag is hij daarom verkleed als Ghladde Jator. Kinderen die zelf ook verkleed als Romeinse gladiator op de Dummiedag komen, maken kans op een mooi prijzenpakket. Behalve de optredens van Tosca Menten bij de Egyptische tempel (om 11.00 uur en om 14.00 uur), is er ook een Ghladde Jatorspeurtocht door het museum. Deze speurtocht is alleen op de Dummie de mummiedag beschikbaar. Bij de teken- en knutseltafels kunnen kinderen een obelisk maken of mummiekleurplaten kleuren. Bovendien valt er in het museum van alles te ontdekken over het oude Egypte, het land en de tijd waar Dummie vandaan komt.

Kijk voor meer informatie over de Dummie de mummiedag op de site van het RMO