Durbuy met kinderen: eten

Durbuy met kinderen: eten

Durbuy is een populair stadje. Het blijkt de kleinste stad van de wereld te zijn en stamt uit de Middeleeuwen. Het is echt een leuke plaats en een toeristische trekpleister in de Ardennen. Ik zocht er twee kindvriendelijke restaurants op om te lunchen en dineren.

We kregen geld van Wallonië België Toerisme om twee keer uit eten te gaan. Ik besloot om het te bewaren tot mijn vader er ook was, wel zo makkelijk. Durbuy was ongeveer een kwartier rijden vanaf onze Gite. Dus besloot ik om de eerste avond hier op zoek te gaan naar een eettentje. Het was er niet druk, wel meivakantie voor ons, maar niet voor de Belgen. Toch vonden we lastig een parkeerplek. Het bleek dat we dichterbij én goedkoper konden parkeren, oeps… We vonden het plaatsje zo leuk dat we de volgende besloten er te lunchen.

Durbuy met kinderen: eten

Er zijn veel eettentjes in Durbuy. Het is wel slim om van tevoren uit te zoeken waar je zou willen eten, zeker als je met allergieën zit. Wij keken er voor het avondeten ter plekke, maar dat is met twee vermoeide kinderen niet zo handig.

Sept by Juliette

We kwamen uit bij een Tapas restaurant, vooral omdat het op zo’n mooie plek lag. Heel mooi uitzicht, zeker op het grote terras. Je kon ook eigenlijk niet binnen zitten, wel overdekt bij regen met grote parasols. Er was wel alleen een Franse kaart. Niet ideaal als je kinderen hebt, maar de frietjes smaakten prima en het eten kwam snel. Hier moet je echt zijn als je een mooie plek wilt, voor de kinderen is er alleen niet veel te doen. Ook leuk om te borrelen, dat zagen we vooral veel mensen om ons heen doen.

Bekijk de site hier

Désirée

Wel echt een geweldige plek voor kinderen is Désirée. Toegegeven, het is niet goedkoop en ze zijn alleen open voor lunch. Maar ik vond het het geld wel waard. Want je zit me toch even op een fantastische plek, zo’n mooi uitzicht! Met een leuke speeltuin waar onze kinderen tussen het eten door natuurlijk ook veel te vinden waren. Alles is mooi opgemaakt, echt heel erg lekker en genoeg keuze voor zoetekauwen ;). Gek genoeg zagen we vooral veel wat oudere mensen zitten om te eten, maar met kinderen is dit echt een geweldige plek in Durbuy.

Bekijk het restaurant hier.

We kregen de activiteiten van Wallonië België Toerisme.