Educatief verantwoordelijke sinterklaascadeautjes

Advertorial. Bij het bedenken van Sinterklaascadeautjes is het altijd belangrijk om je af te vragen wat je kind nodig heeft om zich verder te ontwikkelen. Want speelgoed moet niet alleen leuk zijn, maar je kind moet er ook van kunnen leren. Bij Lobbes vind je allemaal dingen die verantwoord zijn op educatief gebied. Hier zijn een paar voorbeelden voor Sinterklaascadeautjes. Educatief verantwoorde sinterklaascadeautjes

Bouwers in de dop
Werkbank met gereedschap
Met een werkbank en gereedschap leert je kind hoe hij dingen in elkaar kan zetten op verschillende manieren. Het ene moet met schroeven gemaakt worden en voor het andere moet je spijkers gebruiken. En bij weer een ander werkstukje moet hij eerst iets zagen voor het verder gebruikt kan worden. Ook leert je kind er met maten werken waardoor hij leert rekenen en afmetingen inschatten. Voor de motoriek is het spelen met een hamer en het in elkaar draaien met schroeven weer heel positief. Natuurlijk zijn er geen scherpe onderdelen of dingen waarmee hij zich kan bezeren bij dit speelgoed.

Constructieset
Met een constructieset leert je kind hoe je dingen met elkaar verbindt en wat er gebeurt aan het einde als alles in elkaar zit. Hij leert wanneer iets gaat draaien zodat hij verbanden leert zien van oorzaak en gevolg. Op de manier van: als ik hieraan druk, dan gaat dat bewegen. Zo leert hij ook vooruitdenken. Ook is het speelgoed erg goed voor de fijne motoriek. En je kind leert vanzelf om zich beter concentreren terwijl hij ingespannen bezig is.

Lego
Met de lego mobiele politiepost kan je kind spelenderwijs leren hoe je creatief dingen bouwt, zoals met alle lego het geval is. Door het spelen met de politieattributen leert hij ook wat het is om de orde te moeten handhaven en kan hij zelf regels bedenken. Hij kan dan zijn fantasie de vrije loop laten met wat er kan gebeuren als je je niet aan de regels houdt. Zo leert je kind ook allerlei sociale vaardigheden.

Meer tips

Leuke schoencadeautjes

Banner gesponsord blog