Een dag uit het leven van een ICT coördinator

Ik ben ICT coördinator. Deze functie zit helemaal in mijn uren verwerkt, maar een aantal malen per jaar heb ik een ambulante dag. Maar wat doe ik dan eigenlijk? Een dag uit het leven van een ICT coördinator. 

ICT coordinator

De ochtend begint in de klas. Het is mijn eerste werkdag na de vakantie en ik wil even zien hoe het erbij staat. De inval is er al. Ik leg nog wat uit, zet lessen op de computer klaar en help haar met het klaar zetten van de werkjes bij de inloop.
Hier en daar wordt er nog wat nieuwjaar gezoend tot de kinderen binnen komen.

Het is net kerstvakantie geweest en ik wil graag zien hoe het met de kinderen en ouders gaat. Ik sta bij de deur en geef de kinderen een hand. Ze begroeten me alsof het nooit vakantie is geweest. Ze hebben natuurlijk ook alweer twee dagen in de klas met mijn duo gehad. Ik maak hier en daar een praatje met de ouders totdat het tijd is om de invaller met de klas te laten.

Ik word gelijk aan mijn mouw getrokken. De administrateur kan geen pdf’s meer openen. Er blijkt een update nodig te zijn. Terwijl de computer ratelt, ruim ik mijn postvakje op. Dat blijkt hoognodig, ik vind nog een diploma van een buitenschoolse les van een leerling van drie jaar geleden, oeps.

Ik kan plaatsnemen achter ‘mijn’ pc in het computerlokaal. Vanmiddag krijg ik een ICT stagiair op eerste gesprek en ik tref vast wat voorbereidingen. Ik pak een schriftje, stop er zijn inlogcodes in en maak een lijstje aan met klussen. Er staan er alvast drie op, in de loop van de dag komen er vast nog wat bij.

Tijd om aan de ICT mail te beginnen. Ik heb collega’s gevraagd om hun klussen te mailen, ook als ze het al een keer gevraagd hebben, want wie weet ben ik het weer vergeten in de waan van de dag. Een lijstje met computers met vragen, maar ook vraag naar leuke software. Kijk, daar kan ik wat mee!

Tijdens het doornemen van de mail, word ik alweer geroepen door twee dames van groep 3. Problemen met het digibord, what else? Het blijkt eenvoudig te zijn, dus kan ik weer terug naar m’n computertje.

De klussen uit de mail vallen gelukkig mee. Een computer blijkt op te lossen met een energiekabel en een verlengsnoer.

De middag bestaat uit kleine klusjes op de website, zoals pasfoto’s in Parnassys plaatsen en de website checken.

Als laatste op zoek naar software en nieuws van ICT doornemen. Ook fijn om eens de tijd voor te hebben. Na schooltijd staan er gesprekken met collega’s over de groep op de planning, dus ben ik voor vandaag klaar met ICT.

Er blijft altijd ICT werk liggen, maar voor vandaag ben ik tevreden.

Wat doe jij als ICT coördinator?