Schoolbiebscan voor je schoolbibliotheek

Een goede schoolbibliotheek met de schoolbiebscan

Je schoolbibliotheek is rommelig en kan wel wat nieuwe boeken gebruiken. Daar heeft Land van Lezen een speciale actie voor. Laat je schoolbibliotheek scannen, plaats een bestelling van minimaal € 1.000, – op landvanlezen.nl en ontvang de hulp van de schoolbiebexperts t.w.v. € 475,- cadeau bij jou op school. Op die manier is jullie schoolbibliotheek snel en eenvoudig op orde.

Schoolbiebscan voor je schoolbibliotheek

Wat is een schoolbiebscan?

Je wil een goede schoolbieb voor de hele school, maar je weet niet waar je moet beginnen. De boeken staan rommelig, of je hebt een groot budget om nieuwe boeken aan te schaffen, maar je weet niet welke boeken je het beste kunt bestellen. Daarvoor is de schoolbiebscan bedacht.

Hoe werkt de schoolbiebscan?

Je registreert je eerst voor de schoolbiebscan-tool, dan krijg je een inlogcode. Met de speciale schoolbiebscanner app scan je de streepjescodes van de boeken die in de schoolbibliotheek staan. Al die boeken worden in een tool verwerkt. Je ontvangt gratis een overzichtelijk schema met alle boeken op genre. Dit advies krijg je meteen nadat je alle boeken hebt gescand. Je kunt dan heel makkelijk alle geadviseerde boeken op dezelfde site bestellen.

Waarom overzicht nodig?

Leesbevordering begint met een goed aanbod van allerlei (kinder)boeken op school. Het is dus van belang om een gevarieerd aanbod aan kinderboeken te hebben in de schoolbibliotheek. Denk aan verschillende genres, voor verschillende leeftijden en verschillend in moeilijkheidsgraad. Kinderen ontdekken zo welke boeken ze leuk vinden om te lezen en inspireren elkaar om nog meer te lezen. Met de schoolbiebscan heb je een tool in handen om zo’n gevarieerde schoolbibliotheek op te bouwen en de te onderhouden.

Laat experts je helpen

Het blijkt dat scholen het lastig vinden om tijd te vinden voor het opzetten van een goede schoolbieb. Daarom heeft Land van Lezen een speciale actie tot 30 april. Laat je schoolbibliotheek scannen, plaats een bestelling van minimaal € 1.000, – op landvanlezen.nl en ontvang de hulp van de schoolbiebexperts t.w.v. € 475,- cadeau bij jou op school. Je krijgt dan een boekadvies op maat. De speciale biebexperts nemen al het werk uit handen en geven je  inzicht in wat je hebt en welke boeken je nog niet hebt en dus mooi kunt aanvullen in je schoolbibliotheek. Lees er hier meer over.

Hopelijk ook voor onze schoolbibliotheek

Bij ons op school zijn ook leerkrachten bezig met het opzetten van een schoolbibliotheek. Deze schoolbiebscan zou veel werk uit handen nemen. Ik ben dan ook heel benieuwd wat het advies zou zijn. Er wordt daarbij echt gekeken naar het publiek van de school en natuurlijk dat er een divers aanbod aan boeken staat. Op Land van Lezen lees je ook tips om nieuwe boeken aan te schaffen.
Ik hoop dus dat we ook een mooi bedrag aan boeken mogen uitgeven. Als je dat budget hebt, is een scan een fantastisch middel om een geweldige schoolbibliotheek neer te zetten en goed te onderhouden.

Land van Lezen is een initiatief is van Uitgeverij Zwijsen in samenwerking met 14 kinderboeken uitgeverijen.

Dit is een #jufmaikead

 

Schoolbiebscan voor een goede schoolbibliotheek