Een herfstvakantie vol Romeinen

In de aanloop naar de herfstvakantie zet ik elke dag een leuk uitje online. In het Rijkmuseum van Oudheden kun je in een dag Romein worden. 

Romein in een dag

Met een draai aan het Rad van Fortuin ontdek je deze herfstvakantie hoe jij in één dag een echte Romein kunt worden! Een Romeinse soldaat, een rijke edelvrouw of een stoere gladiator? In een dag een Romein worden, doe je niet zomaar. Je gaat op speurtocht in het museum en je speelt het Romeinse godenspel. Zo verzamel je alle stempels in je eigen Romeinse paspoort en mag je jezelf aan het eind een echte Romein noemen. Romein in één dag kun je worden van 15 t/m 30 oktober a.s.

Lees meer over Romein in één dag op de website

Romein in een dag

Kindercollege en familierondleidingen over de Romeinen

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober a.s. zijn de Nationale Archelogiedagen. Kinderen kunnen in het Rijksmuseum van Oudheden op zondag 16 oktober om 11.00 uur een kindercollege over Romeinse gladiatoren volgen (ouders welkom als begeleiding). Frank Broeke gaat je alles over hen vertellen. Uiteraard mét helm, zwaard en meer! Ook zijn er op zaterdag en zondag familierondleidingen over de Romeinen. Voor zowel de rondleidingen als het kindercollege geldt: geef je van tevoren op!

Aanmelden + overzicht van de activiteiten in het museum