Een kindvriendelijke vakantie boeken. Waar moet je rekening mee houden?

Een kindvriendelijke vakantie boeken. Waar moet je rekening mee houden?

Het wordt weer mooier weer deze week, dus heb ik zoveel zin in de zomer! We zijn druk bezig om onze zomervakantie te boeken. Eentje waar iedereen het naar zijn zin heeft, ook de baby en onze kleuter. Dit zijn de dingen waar je rekening mee moet houden bij het boeken van een kindvriendelijke vakantie. 

Een kindvriendelijke vakantie boeken

Genoeg vermaak voor de kinderen

Het belangrijkste tijdens een vakantie met kinderen is natuurlijk dat zij zich niet gaan vervelen. Kijk daarom van tevoren goed naar alle mogelijkheden die er zijn voor kinderen. Of je nu in Nederland blijft, of afreist naar het buitenland, het is belangrijk dat de kinderen vriendjes kunnen maken en samen kunnen spelen.

Kijk dus goed naar wat voor faciliteiten er aanwezig zijn voor kinderen. Is er bijvoorbeeld een zwembad en/of speeltuin? Is er een animateam dat leuke activiteiten en evenementen voor de kinderen organiseert? Helemaal wanneer je kinderen hebt in verschillende leeftijdscategorieën is het van belang dat je hierop let. Dan wil je het liefst een animatieteam voor verschillende leeftijden of een animatieteam in combinatie met een zogenaamde “chill-zone” voor tieners. Daarnaast kun je kijken naar eventuele uitstapjes in de omgeving die leuk zijn voor het hele gezin.

Bekijk ook alle erop uit tips

Een kindvriendelijke vakantie boeken. Waar moet je rekening mee houden?

Een veilige en kindvriendelijke accommodatie

Wanneer de kinderen nog klein zijn, is het belangrijk dat je verblijft in een veilige en kindvriendelijke accommodatie. Dan denk je waarschijnlijk: hoe kom ik hier achter? Let bij het boeken van een accommodatie op de details. Veelal laten de boekingssites zien of er bijvoorbeeld een traphekje aanwezig is, of afgeschermde stopcontacten. Bij BungalowSpecials (een boekingswebsite waar je huisjes kunt huren) hebben ze bijvoorbeeld de zogeheten “Baby Specials”. Dit zijn huisjes die geheel veilig zijn voor kleine kinderen, en waar je gratis gebruik maakt van een ledikant en een kinderstoel. Ideaal dus voor wanneer je een baby of peuter op vakantie mee hebt.

De reistijd naar je vakantiebestemming

Met kinderen reizen kan een hele onderneming zijn. Denk dus goed na hoever je wil reizen met de kleine koters. Houdt er bijvoorbeeld rekening mee dat je tijdens een lange rit meerdere pitstops zal moeten maken. Ze kunnen druk worden, dus ze moeten zo nu en dan uit kunnen razen. Let er daarnaast op dat je ze tijdens de reis moet kunnen vermaken. Toevallig heeft Judith vorig jaar een artikel geschreven met tips over hoe je het gezellig houdt op de achterbank.

Bekijk ook alle reistips 

Een kindvriendelijke vakantie boeken. Waar moet je rekening mee houden?

Vergeet jezelf niet!

Natuurlijk is het van groot belang dat de kinderen zich opperbest vermaken tijdens de vakantie. Immers: kind blij, jij blij. Maar dat hoeft niet te betekenen dat de volwassenen van het reisgezelschap zich volledig moeten wegcijferen. Zorg ervoor dat het een vakantiebestemming wordt waar ook jij gelukkig van wordt!

We hebben al een idee waar we naar toe willen, waar ga jij naar toe deze zomervakantie? 

Dit is een #jufmaikeadd

BewarenBewaren

BewarenBewaren