Een werkdag van Juf Maike

Een werkdag van Juf Maike

Ik sta tweeënhalve dag voor de klas en ik heb een website. Maar hoe combineer ik die twee? Een werkdag van Juf Maike

Een werkdag van Juf Maike

Op maandag, donderdag en vrijdagochtend sta ik voor de klas. Maandag en donderdag zijn dus hele dagen, op vrijdag ga ik om 13.00 uur naar huis om thuis te zijn voor onze peuter.

Opstaan

Mijn wekker gaat op werkdagen om 5.30 uur. Meestal wil ik mijn telefoon (waar mijn wekker op zit) het raam uit keilen, maar dan denk ik weer aan rustig de dag starten met een goed ontbijt en kom ik toch maar mijn bed uit. Mijn man werkt thuis, dus hij staat met mijn zoontje op als ik werk. Ik heb dus ‘s morgens de tijd aan mezelf. Ik kleed me aan, maak een salade klaar om mee te nemen als lunch, pak mijn tas in en maak een ontbijtje.

Blog schrijven

Rond 6.00 uur zit ik achter mijn laptop met een wat yoghurt en muesli. Ik redigeer een gastblog en plan ‘m in voor later die dag. Ik zet een ouder blog ter inspiratie op mijn Facebookpagina. En vervolgens drink ik mijn kop thee op terwijl ik nog een blog typ voor dezelfde avond. Nu ik dit blog schrijf, is het 6.25 uur ;).

Op naar school

Om 6.45 uur sluit ik mijn laptop af en maak koffie (met onze Saeco, ik kan niet meer zonder ;)) voor onderweg in de auto. Ik verzamel al mijn spullen, meestal niet alleen een schooltas, vandaag gaat ook Flip weer mee naar school… En stap in de auto.

Lees ook: EEN DAG BIJ… JUF MAIKE

Op school

Rond 7.30 uur ben ik dan op school. Ik zet de kring of de inloop klaar, bekijk mijn mail, print en bereid nog wat laatste lessen voor en wacht tot de kinderen komen. Hoe een lesdag er bij me uit ziet, is een mooi onderwerp voor een ander blog :).

Om 15.00 uur zijn de kinderen uit en heb ik, uiteraard, altijd genoeg te doen. Gesprekken, vergaderingen, administratie, leerlijnen invullen, speciale gelegenheden voorbereiden, zoals het schoolreisje, etc. Op een lange dag ik om 17.30 uur naar huis.

Mijn avond

Rond 18.00 uur ben ik dan weer thuis. Mijn man heeft dan meestal al gekookt, heel fijn! Vervolgens bestaat mijn avond uit of sporten of mail voor mijn website wegwerken. Op maandag doe ik Pilates, op woensdag aan fitness, dus de donderdagavond is voor de mail. Als ik de mail eenmaal weg is, kruip ik met een kop thee op de bank voor Gillmore Girls, of een documentaire met mijn man samen. Ondertussen doe ik vaak nog wat op social media ;).

En de andere dagen?

Op dinsdag ben ik een dag thuis met onze peuter. We gaan er vaak op uit, zoals naar de kinderboerderij en ik werk ‘s middags een paar uurtjes terwijl hij zelf speelt. In de avond schrijf ik ook wat blogs.

Op woensdag is mijn thuiswerkdag, heerlijk. Ik schrijf dan advertorials, doe veel regeldingetjes voor mijn website en maak ook nog even mijn voorbereiding voor mijn dagen voor de klas.

Nu heb je een beetje een beeld van een werkdag. Ik werk wel ietsje meer dan 8 uur op een dag ;). De combinatie voor de klas en een website vind ik heerlijk en werkt goed voor me. Hoe ziet jouw werkdag eruit? 

Uitgelichte foto: Shutterstock