Astrid zit ook met haar hoofd in de eieren (ze heeft zin in de lente). Ze heeft een leuk rekenspel en een memory bedacht met eieren.

Hoewel het op dit moment aan het hagelen is, zit ik al bijna een week met mijn hoofd tussen de plastic en papieren eieren. Voorbereiden op het thema lente en pasen.
Maike had laatst al ideeën op haar website gezet voor eieren.

Vorige week heb ik met eieren van de Hema en de gouden eieren die een tijdje terug bij de AH waren, cijfer-eieren gemaakt.
Omdat je ze in 2-en kunt doen kan je er een spelletje van maken: Op de ene helft zet je stippen, op de andere helft het cijfer. Hoeveel stippen heeft het ei en welk cijfer hoort daarbij, of andersom.
De kleine eitjes passen in het grote ei en dus kan je daar ook weer iets mee doen.
Of gebruik propjes papier en vul de eieren met zoveel propjes als er op het ei staat.
De eieren hebben allemaal een kleurtje dus je zou ook reeksen kunnen maken.

Op de website van juf Sanne staan ook nog allerlei activiteiten rondom beginnende geletterdheid en rekenen met dit soort eieren.

Memory pasen

Naast de plastic eieren heb ik de afgelopen dagen erg veel zitten knippen. Ik had een aantal behangboeken gekregen, waaronder een boek met ‘kinder’ behang.
Ik heb eieren zitten knippen met dezelfde motiefjes om er een memory van te kunnen maken. Die eieren heb ik op een groene achtergrond geplakt zodat je niet door het papier kunt kijken.
En daarnaast eieren gemaakt en die weer in stukken geknipt zodat je er puzzeltjes van zou kunnen maken, maar ook opdrachtjes mee kan doen of ook weer (helften) memory.
Ook kuikentjes geknipt uit dezelfde kleurtjes en motiefjes om zo weer opdrachten te kunnen doen: Leg het kuiken op het ei, achter het ei, in het ei, op het ei, links van het ei. Etc…
Welk kuiken hoort bij welk ei enz… enz…
Alles is gelamineerd, niet zonder slag of stoot… Mijn lamineermachine stopte er gisteren na 15 jaar trouwe dienst mee. Hij ging bijna letterlijk in rook op. Gelukkig heb ik er een kunnen lenen zodat de eieren nu wel klaar en gelamineerd liggen te wachten op het thema Lente/Pasen.

 

Spelletjes thema lente; Eiermemory en rekenspel