En toen? Populaire kinderboeken geschiedenis

En toen? Populaire kinderboeken geschiedenis

De Kinderboekenweek 2020 komt eraan in thema En toen? Dit zijn de kinderboeken in thema geschiedenis die kinderen helemaal geweldig vinden. En het zijn zeker niet alleen informatieboeken! 

En toen? Populaire kinderboeken geschiedenis

Kleuters

Dino's

Kleuters zijn dol op dino’s, op de één of andere manier spreken ze tot de verbeelding, ook al leven ze nu niet meer. Het is een heel grappig boek met ook nog eens veel informatie over dino’s. De schrijver én illustrator Guido van Genechten is vooral onder het jonge lezerspubliek bekend van onder andere de boeken van Rikki en heeft dit ook weer heel beeldend neergezet. Met humor informatie delen, ik vind het knap.

Bekijk het boek hier

Ridders

De willewete serie van Clavis is zo leuk! Wel informatief, maar voor jonge kinderen, dus leuk om voor te lezen. Het is wel altijd veel tekst, dus ik raad het aan om in etappes voor te lezen. In dit boek leren kinderen uiteraard van alles over ridders.

Bekijk het boek hier

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke prentenboeken voor En toen? in thema geschiedenis en bekijk ook het boek Dinosaurus uit de willewete serie.

Middenbouw En toen?

De Gorgels

De Gorgels zijn mateloos populair bij de middenbouw. In dit boek kun je je eigen geschiedenis ontdekken met onder andere een uitklapbare stamboom. Er staan twee nieuwe verhalen van Jochem Meijer in dit boek. En het is een bijzonder invulboek voor je familie.

Bekijk het boek hier

En toen?

Een heerlijk zelfleesboek op AVI E3. Leuke en grappige verhalen over een ridder zijn en dat is nog niet zo makkelijk met zo’n harnas… Lekker dikke verhalenbundel met meer dan 30 verhalen over ridders. Over de hete helm van ridder Kees. Over ridder Flip die altijd de beste wil zijn. En over ridder Bas die een plas moet.

Bekijk het boek hier

Bekijk ook de andere zelfleesboeken in thema Kinderboekenweek 2020.

Bovenbouw

Romeinen

Romeinen blijven ook tof om over te lezen, ze speelden zo’n belangrijke rol in de geschiedenis! Professor Kleinbrein vertelt je alles wat je wilt weten over de Romeinen: van de vele veldslagen tot het dagelijkse leven, van de grote keizers tot de gladiatoren, van de rijke banketten tot een middag in het theater. Wist je dat Caesar en Cleopatra een zoon hadden? En dat keizer Caligula zijn paard tot consul benoemde? Met allerlei grapjes en leuke tekeningen.

Bekijk het hier

Prutsers

Dit boek mag niet ontbreken, een mooie prijs, dus ideaal om mee te nemen voor de Kinderboekenweek. Mijn man en Tosca Menten hebben er een hilarisch boek van gemaakt met ook nog eens leuke weetjes. Bijvoorbeeld over de pruikentijd. De grappige illustraties van Geert Gratama sluiten er helemaal bij aan.

Bekijk het hier

De kinderen in mijn klas (groep 6) vinden het boek De gruwelijke geschiedenis van de hele wereld ook tof om uit voorgelezen te worden.