Juf Maike
Maike stoel

Wil je energiek voor de klas staan?

Laat mij je helpen om te leren gaan met stress en goede keuzes te leren maken tijdens en na je werk door mindfulness en praktische tips om je werk na schooltijd goed te plannen. Zo houd je meer tijd over voor jezelf.

Meld je aan, hierna ontvang je de factuur:

Herken je dit?

Je bent leerkracht en je staat vol passie in het vak. Er wordt aan alle kanten aan je getrokken en je doet het allemaal. Want jij wilt het beste voor je leerlingen én je school. Dus zeg je overal ja op.

Maar je hebt geen energie meer voor je hobby’s. Na een lange werkdag plof je op de bank, waar je al snel weer wordt afgeleid door je schoolmail.

Wil je dit? 

Rust en ruimte in je hoofd

Weten wat je taken zijn

Je taken zo inplannen dat je tijd overhoudt

Er thuis en op school voor de volle 100% zijn 

Je schoolwerk thuis kunnen loslaten

Tijd en energie voor je hobby’s

Wil je meer rust en ruimte in je hoofd door mindfulness en goed leren plannen?

Dit kan al in een aantal gesprekken!

Meld je aan:

Wat krijg je bij Energiek voor de klas?

Drie keer een (online) gesprek van een uur tot anderhalf uur:

We starten elk gesprek met een half uur mindfulnessoefeningen waarbij je leert om in het hier-en-nu te zijn en de gedachten en gevoelens die er op dat moment zijn te accepteren.
Hierdoor kun je meer met je aandacht bij het nu zijn, duidelijke keuzes maken, vermindert je stress en kun je met meer focus werken en plannen. 

  • In het eerste gesprek werken we samen aan het plannen van je schooljaar, stellen we doelen op en halen hier taken uit die je verdeelt over de rest van het jaar. Ik geef je tips hoe je voor jezelf op kunt komen.
  • In het volgende gesprek kijken we of je op de goede weg bent met je doelen en geef ik je tips voor het leren loslaten.
  • In het laatste gesprek stellen we nieuwe doelen op voor de rest van het schooljaar, we halen hier taken uit en plannen die in. Ik geef je tips op maat hoe je zelf verder kunt werken aan je doelen.

Je krijgt veel kennis van mij over hoe je overzicht krijgt in je taken, hoe je die kunt plannen en prioriteren. Daardoor leer je vanzelf beter nee zeggen en een goede balans zoeken tussen school en thuis. Met tips die je direct in de praktijk kunt uitvoeren.

Investering: €185,-

Tip!

Een gelukkige klas heeft een gelukkige leraar nodig. Daar is je directie het mee eens! Vraag dan ook het bedrag aan je schoolleiding, ze willen het vast voor je betalen.

Losse sessies

Wil je een losse sessie? Zo kun je eerst kijken of het iets voor je is. Eén keer deelnemen is €65,-. Je kunt me mailen voor een afspraak op info at jufmaike.nl.

Hoe werkt het aanmelden?


Je schrijft je in door je naam en e-mailadres in te vullen. Vervolgens krijg je van mij via de mail de factuur én verdere informatie.

Op welke tijden is het gesprek?


Dit regelen we in goed overleg! Het kan soms na schooltijd, het kan in de avond en een aantal ochtenden.

Wat als ik er niks aan heb?


Levert het eerste gesprek je niks op? Dan krijg je het geld terug.

Vervolgtraject Energiek voor de klas

Drie keer een (online) gesprek van een uur tot anderhalf uur:

We starten elk gesprek met een half uur compassie training waarbij je oefent om meer zelfcompassie te hebben door vriendelijk en mild voor jezelf en anderen te zijn.
Hierdoor kun je beter omgaan met pijn, moeilijke momenten en je innerlijke criticus. 

We kijken vervolgens waar jij behoefte aan hebt. We gaan verder op je doelen en komen tot de kern waar je op dit moment mee wilt oefenen. Je krijgt praktische tips om dit in te zetten voor je werk als leerkracht.

We sluiten af met een rustige meditatie die je ook in de klas kunt inzetten. 

Investering: €185,-

Over Maike

Ik ben Maike, 36 jaar en woon met mijn man, Jozua Douglas, en twee kinderen in Wijk bij Duurstede. Ik sta ruim tien jaar voor de klas en sinds 2012 inspireer ik leerkrachten en ouders via mijn website jufmaike.nl. Ik geef nu een dag per week les als invalleerkracht in verschillende groepen en scholen. Vanaf het begin van mijn carrière als leerkracht dacht ik altijd na over de werkdruk in het onderwijs. Die is hoog, maar je kunt er zelf ook veel aan doen om het te verlagen.

Ik las veel over plannen en focus houden op je werk en zodoende groeide ik hierin. In mijn werk als leerkracht pas ik veel tips toe in de praktijk en experimenteer ik met nieuwe ideeën. Van daaruit verkocht ik het e-book Plannen voor leerkrachten meer dan 300 keer. Van mijn boek De gelukkige leraar zijn 1000 exemplaren verkocht. Met deze gesprekken ga ik een stapje verder waarvoor ik de opleiding tot Mindfulness en compassie coach heb gevolgd. Meer verdieping, praktische tips om direct te beginnen en achtergrondinformatie. Hiermee hoop ik je te kunnen inspireren om zelf je werkdruk aan te pakken.

Maar waarom mindfulness?

Ik nam een filmpje op voor de cursus Werkdrukverlichting, de uitleg is ook zeker voor de Energiek voor de klas gesprekken.