Entertainment thuis meivakantie

Entertainment thuis meivakantie

Deze meivakantie hebben we noodgedwongen allemaal een staycation, oftewel vakantie thuis. Gelukkig is er entertainment thuis voor de meivakantie bedacht door allerlei partijen, een overzicht vind je hier.

Entertainment thuis meivakantie

Landal TV

Dat ik fan ben van de Landal vakantieparken is wel bekend inmiddels. Wij hebben nog een week vakantie hier in juni en hebben dan ook een weekje Landal geboekt. Maar of dat doorgaat nu? Er zullen veel gezinnen zijn die een weekje vakantie hebben geboekt voor de meivakantie, of van plan waren dat te doen. Daarvoor heeft Landal iets bedacht: Landal TV.

Entertainment thuis meivakantie

Landal TV als entertainment thuis

Landal TV is een digitale manier van vakantie entertainment. In de meivakantie is er op meerdere tijdstippen ‘live’ animatie voor kinderen te zien is. Van leren goochelen tot een dansles met Bollo: kids-animatie van Landal GreenParks op de parken nu voor thuis.

Video’s

De korte video’s met activiteiten zijn voor kinderen van 3 tot 6 en van 6 tot 9 jaar en vrij zelfstandig te volgen. Denk bijvoorbeeld aan leren hoe je de beste vogelhuisjes kunt bouwen, een fruittaartje bakken, dansen met Bollo en een ‘WC-rol workout’ of ‘Keukenspullen challenge’. Via een live-verbinding met Facebook en YouTube kan iedereen thuis meedoen. Gedurende de midweek (ma-vrij) zijn er dagelijks vier uitzendingen om 9:30, 11:00, 14:00 en 16:00 uur; in het weekend volgt een samenvatting en/of herhaling.

Voor informatie en het uitzendschema zie je hier of op Facebook en de video’s op Youtube.

Bekijk ook de leuke tips van Judith voor meivakantie ideeën thuis

Musea als entertainment thuis

Er zijn allerlei musea die nu de collecte online laten zien. Gratis door het museum rondlopen dus of toffe activiteiten doen.

Zin in een spelletje? Het kan! Bij het Zuiderzeemuseum kunnen kinderen online een wandeling maken door het buitenmuseum en kunnen ze Streetview Bingo spelen. De kinderen moeten op zoek naar verschillende plekken en vullen de antwoordkaart in. Een kloppende bingokaart? Dan maken de kinderen kans op twee vrijkaarten. Is de avonturenhonger daarna nog steeds niet gestild? Bij Naturalis kun je de T.rex Trix thuis bezoeken!
Leren onderzoeken en leren proefjes doen? Dat kan bijvoorbeeld via het Universiteitsmuseum Utrecht en via het Teylers Museum. Beide musea geven leuke tips. Bij het Universiteitsmuseum Utrecht kan iedereen via een videoreeks allerlei proefjes doen. Het Teylers Museum heeft los van tips voor wetenschappelijke proefjes ook kleurplaten en tips voor hoe een kind zelf een kunstwerk kan maken.
Het Anne Frank Huis heeft het mogelijk gemaakt het online rond te kijken en zo het Achterhuis te ontdekken. En voor alle kinderen die archeoloog willen worden; het preHistorisch Dorp geeft iedereen handvatten voor hoe je voor één dag archeoloog kunt worden.
Het Maritiem Museum Rotterdam roept kinderen op om een kleurplaat te maken en naar hen op te sturen. Zij hangen de kleurplaten op. Zo maken kinderen samen een tentoonstelling voor de mensen op straat en iedereen die langs het museum loopt kan de kleurplaten van de kinderen zien. In het Van Gogh Museum kinderen krijgen teken- en schildertips aan de hand van een een video-serie, maar ook hier is aan de spelletjes liefhebber gedacht. Altijd al eens het Vincent van Gogh ganzenbordspel wil spelen? Of luister naar het verhaal over de vriendschap tussen Camille en de kunstenaar Vincent.

Titus & Fien

Titus & Fien
Fotograaf: Ton de Bruin

Sinds de sluiting van de scholen besloten de populaire sprookjesmusicalkarakters Titus en Fien om dagelijks een live-uitzending te maken om kinderen op afstand te entertainen. Met het kabinetsbesluit om de basisscholen na de meivakantie weer te openen, komt een einde aan de speciale live-uitzendingen van Titus & Fien TV ‘Vervelen doen we nooit’. Maar het ‘vieren’ dat we we weer naar school gaan doen ze met een 12 uur durende live-marathonuitzending via hun eigen Facebookpagina. Van 08:00 uur tot 20:00 uur zorgen Titus en Fien op dinsdag 28 april 2020 voor doldwaas vermaak in elke huiskamer van Nederland.

Voor de marathonuitzending van Titus & Fien TV ‘Vervelen doen we nooit’ roept het tovenaarsduo alle kinderen op om hun knutselwerkjes, tekeningen en andere gave, knotsgekke creaties op te sturen naar Titus&[email protected] of Polderweg-Oost 5, 2973 AN Molenaarsgraaf. Ook alle vrolijke moppen, kijkersvragen, thuisopdrachten en ik-verveel-me-niet-tips zijn welkom!

Taartrovers TV

Taartrovers TV

Woensdag 29 april om 11.00 uur zijn alle kinderen welkom bij Taartrovers Thuis. Dan vieren we samen de Thuispremière van Zwaantje Trakteert, een filmklassieker van de Taartrovers. In deze korte roadmovie volgen we jarige Zwaantje op haar fiets. Zij gaat naar school om te trakteren, met een snoeptrommel achterop. De gulzige buurvrouwen smullen, haar buurjongen verveelt zich en de plaatselijke fanfare komt langs. In Zwaantjes verbeelding zien we veel meer. We leven mee met haar traktatie die in kleurrijke animaties tot leven komt.

Voor alle peuters en kleuters die in de meivakantie net als Zwaantje jarig zijn, is er een extra verrassing. Ben je in de meivakantie jarig? Stuur dan je thuispremière foto met vermelding van je leeftijd, naam en adres naar [email protected], dan stuurt Zwaantje haar traktatie naar je op.

Family Fest @Home

Tijdens FamilieFest @Home brengen families de dag door met ontwerpers. Ze gaan samen aan de slag door middel van live-uitzendingen, video-opdrachten en meer. Zo neemt ‘art-directucator’ Pia hen in een live cyberspeurtocht de hele wereld mee over, wordt er flink gebouwd in de workshop ‘Hoe is hut?’ met Joëlle en Cece en werken deelnemers gedurende de dag samen aan een FamilieFest-anthem onder leiding van Giliam en Florian. Kortom: FamilieFest op z’n best, gewoon in je huiskamer.

Wanneer: Wo 6 mei, 11:00 – 16:00
Voor: Families (extra leuk met kinderen van 4 t/m 12 jaar)
Kosten: gratis
Meer info: bit.ly/FFathome

 

Meivakantie; Entertainment voor thuis