Erop uit in Zuid-Limburg

Erop uit in Zuid-Limburg

Vorige week schreef ik al over de camping waar we mochten verblijven en de tentoonstelling World of Bricks. We mochten nog meer leuke uitjes doen. Wat is jouw erop uit in Zuid-Limburg tip? 

Zwembad Mosaqua

Zwembad Mosaqua

De dag na de eerste overnachting op Camping De Watertoren was het slecht weer. Dat hebben we geweten, want er waren er meer met het plan om naar zwembad Mosaqua te gaan. De foto’s die ik maakte zijn helaas niet zo goed, ik durfde mijn camera en telefoon niet mee het zwembad in te nemen. Voor wat sfeerbeelden kun je ook hun Youtube video bekijken.

Het was dus druk, maar wat een leuk zwembad! Onze peuter rende meteen naar het piratenschip om te spelen. Beneden in het schip is een aquarium met allerlei vissen en de kinderen kunnen aan een echt roer draaien.

Onze peuter wilde wel een stuk of tien rondjes in de wildwaterbaan en de snelle familieglijbaan vond hij ook fantastisch. Hij heeft het meest gespeeld in het peuterbadje. Klimmen en klauteren en zelf van de wat kleinere glijbaan af. Vond ik ook heerlijk, ik zat daar wel best in het warme water. Ondanks de drukte vonden we ook vrij snel een plekje met stoelen om onze handdoeken over te hangen. Een leuke middag bij slecht weer dus!

Lees ook: ZUID-LIMBURG: OP VAKANTIE IN EIGEN LAND

Pannekoekenmolen

Pannekoekenmolen

Naast het zwembad vind je de Pannekoekenmolen. Hier besloten we pannenkoeken te eten, lekker makkelijk zo dichtbij. Die heb ik dus ook zelf betaald ;). Ze werkten in etappes, gelukkig had ik al gereserveerd voor een bepaalde tijd. Prima pannenkoeken, maar ook best druk, dus helaas niet genoeg potloden voor alle kinderen om te tekenen.

Valkenburg

Als je in Zuid-Limburg moet je eigenlijk ook even naar Valkenburg. Een prachtige plaats met heel veel horeca gelegenheden.

Steenkolenmijn

Steenkolenmijn

In Valkenburg mochten we naar de laatste steenkolenmijn van Nederland. Je krijgt hier een leuke rondleiding door een van de gidsen die zelf ook ooit in een steenkolenmijn hebben gewerkt. Je loopt door de mijn en kunt je helemaal voorstellen hoe het moet zijn om daar gewerkt te hebben. Het is er heel donker, je bent echt ver onder de grond. Ik vond het vooral interessant om te horen dat ze jarenlang paarden onder de grond lieten leven om hen te helpen met het zware werk.

Steenkolenmijn

De rondleiding is vooral interessant voor wat oudere kinderen, interessant om die geschiedenis te horen! Ik zou zeggen geschikt vanaf ongeveer acht jaar, voor onze peuter was het wel wat een te lange zit.

A GoGo Valkenburg

Agogo Valkenburg

Bij A GoGo kregen we kaartjes voor de kabelbaan, de rodelbaan en de zandsculpturen. Ik vond het aardig spannend, de kabelbaan in met onze peuter. Hij bleef goed zitten en genoot met wat spanning op zijn gezicht van het uitzicht.

Kabelbaan en rodelbaan

Eenmaal boven wilde hij meteen in de rodelbaan. Mama vond het wat spannend, maar hij moest en zou erin. En eigenlijk was het ook echt heel leuk! We vonden het allebei jammer dat we aan het einde van de rit weer omhoog getakeld werden. Gelukkig mag je twee keer achter elkaar met een kaartje. Op de rodelbaan heb je ook fantastisch  uitzicht over de stad Valkenburg.

We hebben nog twee uitjes bezocht in Zuid-Limburg, die bewaar ik voor een volgend blog :).

banner producten