Erop uit met Pasen!

Door Bertine. Het Paasweekend staat voor de deur. Mijn favoriete weekend van het jaar! Want alhoewel het weer niet altijd meewerkt is het gevoelsmatig toch het begin van de lente, van langere dagen, een lekker zonnetje en het goede buitenleven. Het is dan ook bij uitstek dé tijd om er heerlijk met het gezin op uit te trekken. Daarom voor jullie een aantal geweldige erop uit met Pasen tips, maar natuurlijk ook voor ieder weekend daarna! 

Erop uit met Pasen!

Voor het hele gezin: Avonturenboerderij Molenwaard

Enkele weken geleden bezocht ik een theatervoorstelling van van Hoorne Entertainment, waar ik een leuk magazine in handen kreeg met daarin een heleboel informatie over dit supertoffe nieuwe themapark.

Belangrijkste karakters op het park zijn Fien & Teun, bekend van hun eigen televisieserie en tal van leuke boekjes. De verhaaltjes van het vrolijke boertje en boerinnetje lopen als een rode draad door de educatieve activiteiten bij Avonturenboerderij Molenwaard en in het hoogseizoen komen ze regelmatig langs voor een dikke knuffel en spetterende optredens in hun eigen theater.

De combinatie van educatie, entertainment, spelen en een kinderboerderij maken het park uniek in Nederland. Op de avonturenboerderij maken kinderen op speelse wijze kennis met het Hollandse platteland en de natuur. Zo kunnen ze er ponyrijden, zijn er een koeien- en een kippenweide, leren ze alles over de polder met de ‘polderspelen’ en kunnen ze met een verrekijker op zoek naar vogels in de vogelhut. Naast al dit speelplezier staat iedere maand een ander thema centraal en kunnen kinderen regelmatig hun favoriete televisiesterren in het echt ontmoeten. Zo is Mei ‘onderwatermaand’ met Kikker en brengen in Juli de hondjes van Paw patrol een bezoek aan het park.

Erop uit met Pasen!

Genoeg te beleven dus voor het hele gezin! De officiële opening van het themapark, gelegen in Groot-Ammers, vindt plaats op woensdag 28 maart en vanaf vrijdag 30 maart 2018 is Avonturenboerderij Molenwaard open voor iedereen. Ik ben in elk geval reuze nieuwsgierig en vast van plan om snel een bezoek te gaan brengen!

Lees ook: UITJE: DE GEITENBOERDERIJ

Paasfeest met Dummie de Mummie

Paasfeest met Dummie de Mummie

Nog een evenement dat hoog op mijn lijstje staat. Op tweede paasdag maandag 2 april brengt Tosca Menten een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Haar nieuwe steek-je-handen-uit-de-mouwen-boek ‘Streepjescode blauw’ is deze dag voor het eerst te koop en om 11:00 en 14:00 is ze aanwezig voor een optreden. Daarna kun je selfies maken met Dummie of Tosca vragen om je Dummie de Mummie-boek te signeren. Verder zijn er knutseltafels waarop je een mummiemakser of een hiërogliefenposter kunt maken en kun je in het museum op zoek naar echte Egyptische mummies, godenbeelden en hiërogliefen. Een super evenement voor de echte Dummie-fan!

Naast deze toffe fandag organiseert het museum de komende tijd tal van leuke activiteiten voor kinderen. Zo is er tijdens de ‘Week van de klassieken’ (van 5 t/m 15 april) verteltheater te zien en kun je op zaterdag 14 en zondag 15 april oog-in-oog komen te staan met Romeinse soldaten.

Lees ook: UITTIP: HET ARCHEON

Pasen in Batavialand

Pasen in Batavialand

Komend weekend is de start van het nieuwe toeristische seizoen voor dit stoere museum en is een aantal hele mooie tentoonstellingen voor het eerst te bezoeken.

Zo is er de tentoonstelling ‘De IJsselkogge, het vrachtschip uit de middeleeuwen’. Het schip ‘De IJsselkogge’ werd in 2016 uit de IJssel gelicht en ter conservering naar Batavialand gebracht. Het conserveringsstation is helaas gesloten voor publiek, maar door middel van de interactieve familietentoonstelling, met onder andere een 360 graden foto, kan de IJsselkogge toch van heel dichtbij worden bekeken. En dat niet alleen, je kunt ook zelf virtueel met een kogge gaan varen!

Ook nieuw in Batavialand is ‘Hans Brinker: A classic Dutch story’. Een presentatie waarin te zien is hoe Hans en zijn heldendaad door de jaren heen in woord en beeld vorm hebben gekregen.
Naast een bezoek aan de tentoonstellingen kun je in het Paasweekend ook komen knutselen, is er een gezellige paasspeurtocht en komt de Batavia tot leven dankzij de re-enactmentgroep ‘Leven aan boord’.

Je ziet, er is zowel binnen als buiten overal meer dan genoeg te zien en te beleven. Maak er een fijn Paasweekend van!

Lees ook: HAAGSE MUSEUMNACHT KIDS