Erop uit met Pasen

Erop uit met Pasen

Er zijn tal van leuke uitjes te doen met Pasen, van eieren zoeken tot een bezoek aan de boerderij. Ik zet een aantal tips voor erop uit met Pasen op een rij. 

Erop uit met Pasen

Kijk ook op Pasen 2019 erop uit tips. 

Ik kreeg veel tips voor erop uit met Pasen via mijn Facebookpagina en vond zelf ook wat leuke uitjes.

Bij de boer

AH Buitendag

De Albert Heijn organiseert op Tweede Paasdag de AH Buitendag. Vele boeren, kwekers, telers en leveranciers zetten hun deuren open voor het grote publiek om te kijken naar hun werkzaamheden. Tijdens de AH Buitendag is er, naast aandacht voor de producten, ook volop vermaak op elke locatie. Zo kunnen kinderen zich laten schminken, meedoen aan een Paasspeurtocht en hun eigen boerderijkleurplaat maken. Daarnaast organiseren de boeren en telers zelf extra activiteiten zoals varkentjes aaien, tulpen plukken of een tractorrace.

In de buurt

Er is bij iedereen in de buurt wel iets te vinden. Je moet je wel even aanmelden via AH Buitendag, zodat de boeren rekening kunnen houden met je komst. Ik vond bij ons in de buurt bijvoorbeeld Melkveebedrijf maatschap Vroegeuit Driebergen Rysenburg. Speciaal voor deze dag hebben ze een speurtocht, een reuze zandbak en een kinderboerderij. Daarnaast worden er Oudhollandse wafels gebakken van melk vers van de koe. Klinkt hartstikke leuk! 

Er zijn bijvoorbeeld ook leuke activiteiten op Kaasboerderij De Lange Hoeve in Genderen.

Bekijk ook: UITJES VOOR KINDEREN MET PASEN

Lammetjesdag

Lammetjesdag in Kamerik is een gezellig gezinsuitje midden in het Groene Hart. Kinderen krijgen de kans om alles op de boerderij te ontdekken. Kom knuffelen met de lammetjes. Ook de schapen worden klaar gemaakt voor de lente, ze worden namelijk geschoren. Behalve de dieren zijn er ook tal van activiteiten op de boerderij zoals knutselen, kanoën, boogschieten, eieren zoeken en nog veel meer. Ook is er een markt met allerlei overheerlijke streekproducten zoals jam en kaas.

Kinderboerderij

kinderboerderij

Veel kinderboerderijen organiseren rond Pasen leuke activiteiten.

 • In Wijk bij Duurstede, Kinderboerderij De Vliert kun je op zaterdag paaseieren schilderen.
 • Bij Kinderboerderij Gennep kun je op Eerste Paasdag eieren zoeken.
 • Bij Kinderboerderij De Loi in Wellerlooi kun je knutselen, spellen spelen, pony ritjes rijden en tombola spelen.
 • Kinderboerderij De Vechtse Hoeve in Maarssen heeft zelfs een groot paasfeest op Tweede Paasdag. Met een groot springkussen, profesionele schminksters, paaseieren zoeken met de paashaas en Betsy, moestuintjes knutselen, grabbelton, touwtje trekken, blik gooien, dansclinic Step in to the spotlight, Rad van avontuur en de Hinnikwagen van Jacco Schouten
 • Op zondag 16 april a.s. viert op Kinderboerderij Canton in Baarn weer Pasen.Kinderen kunnen met een verplichte spelkaart op het springkussen, paasknutselen en zich laten schminken door de ‘Colour Girls’. Natuurlijk kan er ook weer naar paaseieren gezocht worden.

Kijk bij de kinderboerderij bij jou in de buurt of ze ook leuke activiteiten hebben. 

Musea

 • Op 1e Paasdag (16 april) kun je gezellig in het Doe Museum komen brunchen van 11.00 tot 13.00 uur met heerlijke broodjes, soep, cake, paasstol en ander lekkers! Voor volwassenen kost de brunch €21,50 en voor kinderen €11,50 (inclusief entree museum en alle activiteiten). Reserveren kan via [email protected].
  Ook kun je paaseieren zoeken! De paashaas heeft in het hele Doe Museum eieren verstopt.  Daarnaast krijg je de kans zelf een paasei te versieren en kun je leren hoe je een paashaas of paasei van Lego bouwt.
 • Pasen wordt uitgebreid gevierd op de Bataviawerf. Kijk voor een compleet overzicht in hun agenda.
 • Het MuZIEum in Nijmegen heeft ook leuke activiteiten tijdens Pasen, zoals paaseieren schilderen zonder dat je iets ziet.
 • Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting heeft ook een uitgebreid paasprogramma.
 • Museum Catharijneconvent in Utrecht heeft ook een uitgebreid paasprogramma, zoals een paalbrunch en vind het gouden ei.

Natuur

 • Het Vogelnest in Bunnik is normaal gesproken alleen open voor schoolgroepen. Maar nu willen ze kinderen ook buiten schooltijd laten genieten van het prachtige terrein. Zodat we meer kinderen kunnen laten spelen, klimmen, klauteren en ontdekken in de natuur. Kom daarom op Tweede Paasdag genieten van “Paaspret op het Vogelnest!” Jong en oud kan bij ons paaseieren komen zoeken in het hoge gras en met de paashaas op de foto.
 • Tijdens de paasdagen tovert Natuurmonumenten het onbewoonde eiland De Geitenkamp om tot Paaseiland. De Paashaas zal op dit eiland eieren van verschillende vogels verstoppen.
 • Kom naar Tiengemeten en ontdek samen met de gids het nieuwe leven. Je gaat op pad over het eiland voor een heuse ontdekkingstocht. Dus pak je verrekijker, trek je stoere schoenen aan en ga mee! Na afloop lekker bijkomen bij het paaskampvuur.
 • Langs het vlonderpad in nationaal park Weerribben zijn verschillende eieren verstopt. Ga op Eerste Paasdag met een speurkaart op pad en vindt het juiste ei bij de juiste vogel. Na afloop laat je de oplossing aan de balie zien en word je beloond.
 • Kom je ook eieren zoeken in de speeltuin en de boomgaard van Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden? Wie weet vind jij het gouden ei!

Evenementen

 • Van 19 april 2017 tot en met 23 april 2017 is het Corsoweek in de Bollenstreek. Van 19 april tot en met vrijdag 21 april worden de praalwagens gestoken in in de hal van DeLeeuw Flowerbulbs in Sassenheim.
 • FutureLand in Rotterdam is beide paasdagen geopend en er is veel te doen voor jong en oud. Kinderen volgen een gratis rondleiding of beschilderen eieren tijdens een creatieve workshop. Of ga met heel het gezin het strand op voor een fossielenexpeditie of een zoektocht naar eikapsels van haaien en roggen. Een rondvaarttocht door de nieuwste en modernste haven van Europa kan natuurlijk ook. Of zet een virtual reality bril op je neus en vlieg naar de haven in het jaar 2066!

Heb je ook een leuke erop uit tip? Zet ‘m in een reactie. 

Uitgelichte foto: Shutterstock