Europa-park

Europa-park: leuk pretpark met educatief tintje

Door Europa-park werden we uitgenodigd om een paar dagen langs te komen in het park. Mijn zus ging gezellig mee, ook handig om het autorijden af te wisselen, en zo hadden we geweldige dagen met z’n drieën. 

De reis er naar toe

Europa-park ligt in het Zwarte Woud, dus is best een stuk rijden. Wij wonen in het midden van het land en deden er met wat tussenstops ongeveer zeven uur over. Je kunt dan ook een paar dagen uittrekken in het park, daar is het groot genoeg voor, of een vakantie boeken in het Zwarte Woud en van daaruit naar Europa-park trekken.

Verblijf

Camp resort

Wij mochten overnachten in het Camp Resort. Een heel mooi aangelegd Wild Westen dorp met huifkarren, tipi’s en houten blokhutten.

Camp resort

Wij kregen een blokhut met twee lage bedden en een stapelbed. De douche en toilet waren, zoals op een camping, ietsje verderop. Ook in thema en heel schoon.

Je kunt ook een van de hotels boeken. Een stuk duurder, maar wel heel luxe. Als je vanuit Nederland een hotel wil boeken, wordt wel aangeraden om dit ver van tevoren te doen. Soms zelfs een jaar van tevoren, de hotels zitten heel snel vol.

Ook kun je kamperen met een camper, tent of caravan. Hier is eigenlijk altijd wel plek voor. Ook handig als je op weg bent naar bijvoorbeeld Italië voor een vakantie. Het pretpark is dan een leuke tussen-stop-plek.

Eten en drinken

Camp resort saloon

Op het Camp resort is een Wilde Westen Saloon waar we elke ochtend ontbijt kregen (dit is voor €9,- te bestellen) en een keer een diner mochten nuttigen. Compleet met lasso-show en live Amerikaanse muziek.

Camp resort saloonOp het park is er ook van alles te vinden. Bij sommige tentjes staan lange rijen, maar als je goed zoekt, vind je vaak ook plekjes waar je snel geholpen wordt. Het is allemaal goed betaalbaar.

In de hotels kun je ook heel lekker eten, we kregen een luxe Italiaans buffet.

Europa-park

Europa-park

Het pretpark is heel divers, voor iedereen, jong en oud, is er wel iets te vinden. Achtbanen, bootjes, films, treintjes en auto’s. Mijn zus vermaakte zich goed in de achtbanen, onze peuter mocht ook in veel karretjes en bootjes. We hebben een toptijd gehad.

Kijk mee met wat filmpjes en foto’s van onze dagen in het park.

Europa

Hollands dorp Europa-park

In EuropaPark staan Europese landen centraal. Er zijn gebouwen, gevels en kunstwerken uit verschillende Europese landen levensgroot en in detail nagebouwd. In elk land wordt het typische eten en drinken geserveerd, zodat je leert over de cultuur van een land. Zo worden er in het Hollandse dorp poffertjes gebakken. Ook in de wachtrijen van de achtbanen leer je iets. In de houten achtbaan Wodan leer je onderweg alles over de Noordse mythologie en voordat je in Oostenrijk afdaalt in boomstammetjes krijg je de beginselen van het jodelen bijgebracht. In de 360 graden bioscoop ontdek je de geheimen van de zwaartekracht. Je ligt dan op heerlijke zitzakken en kijkt naar beelden uit de ruimte.

Sprookjesbos

Sprookjesbos

In het Sprookjesbos, dat wel een beetje op het Sprookjesbos van de Efteling lijkt, staan de sprookjes van Gebroeders Grimm centraal. De meeste sprookjes zijn helaas wel alleen in het Frans of Duits te beluisteren, waardoor je het moeilijk kunt volgen. Onze peuter vond het wel leuk om de sprookjes te zien. Het verhaal kon ik er dan zelf in het Nederlands bij vertellen.

Lees ook: PINOKKIO DE ONDEUGENDE POP BOEKPRESENTATIE

Spelen

Water speeltuin

Er zijn meer dan genoeg speelplekken voor jonge kinderen. Wij hadden prachtig weer in het park, dus kon onze peuter heerlijk met water spelen. Het Ierland deel is speciaal voor jongere kinderen ingericht. Hier mocht hij in een achtbaan, waren er glijbanen en zelf een speeltuin voor kinderen tot en met 3 jaar.

Attracties voor peuter

Safari boot Europa-park

Het meeste van de tijd waren we gezellig met z’n drieën op stap. Maar we konden ook heel goed splitsen. Mijn zus naar de achtbanen en de peuter en ik in een van de attracties speciaal voor hem. De treinen waren favoriet. Er is een grote rail direct aan het begin van het park. Je kunt hiermee naar Griekenland en Spanje afreizen, of het hele park goed van bovenaf bekijken. Heb je meteen een idee wat er allemaal in het park te doen is en waar je als eerste heen wilt gaan.

Verder vond hij het safari bootje erg leuk, net als de boot in het elfjesbos. Die laatste ontdekte we pas op de laatste dag tussen Frankrijk en Ierland in. Een beetje achteraf, maar wel echt heel leuk voor deze leeftijd.

Er is dus genoeg te doen voor elke leeftijd. Je hebt wel een paar dagen nodig om het hele park te zien. 

Lees meer over het park op de site van Europa-park.

Lees ook: TIPS OM MET EEN KIND IN MIDDELBURG TE DOEN

banner producten

BewarenBewaren