Evaluatie les en dag

Evaluatie les en dag

Aan het einde van de les is het een mooie tool om het doel nog even te herhalen en ook te kijken wat de kinderen geleerd hebben. Hiervoor vind je een formulier, maar ook een om je eigen dag te evalueren en te kijken waar je dankbaar voor was.

Evaluatie les en dag

Wil je meer van dit soort oefeningen en afvinklijstjes? Check dan de Rust Adventskalender.

Waarom les evalueren met de klas?

Als je volgens EDI werkt, benoem je vooraf aan de les het doel en evalueer je die ook met de leerlingen. De kinderen krijgen zo inzicht in hun eigen leerproces, lees er hier meer over. Maar ze worden nog eens extra naar het doel toegebracht. Als je dit evalueert, bijvoorbeeld met een formulier, hoef je ook eigenlijk geen schriften meer na te kijken. Dan weet je meteen of ze op dat moment het doel hebben behaald. Natuurlijk is verspreide herhaling dan ook belangrijk, zodat ze de geleerde stof ook onthouden.

Evaluatie les

Download

Dag evalueren

Aan het einde van de dag zeg ik altijd tegen de invalslas :”Noem drie dingen die vandaag goed gingen.” Zo sluiten we positief af en de leerlingen kunnen nog even benoemen wat ze prettig vonden die dag. Je kunt dit ook met een formulier doen, of een coöperatieve werkvorm, fijn voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Ook zie je hiermee waar de leerlingen moeite mee hadden en kun je daar later op terugkomen.

Download

Eigen dag evalueren

We zijn vaak heel kritisch op onszelf, daarom is het goed om expliciet te kijken naar wat er goed ging die dag. Je kunt dit in je dagplanner zetten, maar ook in dit formulier. Je wordt er een stuk positiever van. Mooi om hier bewust een momentje voor te nemen, ook gelijk een fijne pauze.

Dankbaarheidsdagboek

Download

Wil je meer van dit soort oefeningen en afvinklijstjes? Check dan de Rust Adventskalender