Even voorstellen: blogger Marian

Even voorstellen: blogger Marian

Met veel plezier kan ik melden dat er weer nieuwe bloggers staan te trappelen om te schrijven voor jufmaike.nl. Heel fijn dat ze zich willen inzetten en mooie content willen maken voor jullie. Marian stelt zich hierbij voor. 

Wat een eer om te mogen gast-bloggen! Wat heb ik te vertellen?

Voorstellen

Pabo

Anderhalf jaar geleden meldde ik me, op mijn 48e, aan bij de PABO en kwam daarmee in een heel nieuwe wereld terecht: de onderwijswereld! Nou ja, nieuw… daar had ik al eerder mee te maken gehad als redacteur: ik deed research voor onder andere SchoolTV en de website Leraar24. Daar werd ik enigszins wegwijs in het jargon en alle afkortingen. Soms door schade en schande: ik vroeg eens een leraar of ze gingen verbouwen toen hij zei dat hij een bouw-vergadering had…

Idealen

Na al die jaren bureauwerk leek het directe contact met de kinderen mij ook erg leuk. Kennis overdragen, je samen met de kinderen verwonderen over de wereld om je heen: vol idealen stapte ik de collegezaal en mijn eerste stageklas in. Die idealen heb ik nog steeds hoor, maar het is wel even wennen om zo’n groep stuiterballen in het gareel te houden. En pas daarna kan het overdragen van die kennis beginnen. Ik heb stage gelopen in groep 3 en groep 5/6, en loop nu stage in groep 4. En ik leer ontzettend veel, en heb ook nog heel veel te leren… En wat is het dan fijn dat al die leerkrachten online ideeën en kennis uitwisselen!

Even voorstellen: blogger Marian

Nieuwsgierig

Met man, puberzoon van 15 en sinds kort een adoptiekat van 12 woon ik in het midden van het land. Naast de opleiding en redactieklussen zing ik graag. Met vier vriendinnen vorm ik een kwintet en ik zing ook nog in een close-harmonykoor. Verder ben ik enorm nieuwsgierig, daarom schrijf ik stukjes voor de buurtkrant en voor het ouderbulletin van de school van zoon. Zo kom je als ouder nog eens iets te weten over de puberwereld van je kind, en ik mag als buurvrouw altijd alles vragen, want wie weet is het een nieuwtje voor de buurtkrant nietwaar?

Ervaringen delen

Leuk om met jullie mijn deeltijd-pabo-ervaringen en mijn eerste schreden op het onderwijspad te delen! Verder hoop ik te schrijven over de kinderboeken die ik lees en het vormgeven van creatieve vakken, en, en… genoeg te beleven in het onderwijs!

Marian