Even voorstellen: Gastblogger Hellen

En weer kan ik een leuke nieuwe gastblogger aan jullie voorstellen. Hellen is onderwijsassistent in het speciaal onderwijs en heeft zelf ADHD. Ze blogt over haar ervaringen thuis en in de klas. 

Even voorstellen…

Hallo allemaal. Ik ben Hellen, een 35-jarige moeder met een ADHD brein. Onze grote trots is Isa (4), een lief, wijs, grappig en sociaal meisje.

Isa gaat sinds een paar maanden naar een Montessori basisschool, wat een bewuste keus is geweest.

Gezin & geloofsovertuiging

Ik ben opgegroeid in Hengelo met mijn vader, moeder, vier zussen en één broertje. Mijn ouders hebben ons opgevoedt vanuit de levensovertuiging van de Jehovah’s Getuigen. Ik ben vanaf mijn 16e geen onderdeel meer van die levensovertuiging.

Hellen

Studie SPW-4 & interessegebied

Tijdens mijn studie SPW-4 heb ik gewerkt in de gehandicaptenzorg bij de Twentse Zorgcentra, locatie ‘t Bouwhuis in Enschede.

Mijn interesse lag bij moeilijk verstaanbaar gedrag, destijds Ernstig Gedrags Complexe cliënten genoemd. Die interesse is een rode draad in mijn werkervaring gebleven.

Orthopedagogisch Behandelcentrum

Na het behalen van mijn diploma, heb ik nog twee jaar gewerkt bij dezelfde werkgever. Daarna ben ik verhuist naar Noord-Holland, waar ik ben begonnen met werken bij Orthopedagogisch Behandelcentrum Lijn5 (destijds Amstelduin) in Driehuis.

Mijn functie was (senior) groepsleider ZIBB (Zeer Intensieve Besloten Behandelgroepen). De doelgroep bestond uit kinderen/jongeren (6 tot 23 jaar) met lichte verstandelijke beperking en daarnaast gedrags- en opvoedingsproblemen.

Overstap naar het onderwijs

Na vijf jaar als (senior) groepsleider te hebben gewerkt, heb ik de overstap naar het onderwijs gemaakt. Tijdens mijn zwangerschap ben ik aangenomen als onderwijsassistent bij de Aloysiusstichting, de Antonius school. Een (voormalige) REC 4 bassisschool, waar ik in verschillende groepen heb gewerkt. Aangezien het na 2 jaar onduidelijk was of mijn invalcontract verlengd kon worden, ben ik op zoek gegaan naar een andere baan.

Dat is mijn huidige baan als klassen- en onderwijsassistent binnen Heliomare Onderwijs, geworden. Daar werk ik met heel veel plezier.

Bloggen over ADHD & werkervaring

Naast mijn werk ben ik recent begonnen met bloggen over mijn leven als moeder met ADHD. Ik heb een eigen blog, en daarnaast ben ik gastblogger bij Kindermusthaves & Momambition.

Vanaf nu mag ik mezelf de nieuwe gastblogger voor Jufmaike.nl noemen. Waar ik natuurlijk heel trots op ben. Ik heb dan ook heel veel zin om te beginnen om mijn ervaringen met jullie te delen..

Lees je ook mee?!

Liefs Hellen