Even voorstellen: gastblogger Judith

Judith is afgestudeerd Master Sen gedragsspecialist en werkt in de bovenbouw. Daarnaast is ze ook nog moeder van twee dochters. Een fantastische aanvulling op jufmaike.nl dus!

Op Twitter las ik de oproep van juf Maike voor een gastblogger en dacht, dit vind ik leuk! Zelf maak ik altijd graag gebruik van het internet om ervaringen van collega’s te lezen en ik zou het ook leuk vinden om mijn ervaringen met anderen te delen. Ik ben Judith, 31 jaar – getrouwd, moeder van twee dochters en leerkracht.
Na een opleiding tot onderwijsassistente heb ik de PABO opleiding gevolgd. Omdat ik nog niet uitgeleerd was, heb ik daarna een voltijd opleiding tot master SEN zorgleerkracht gevolgd. Tijdens deze opleiding ben ik ook begonnen met het werken als leerkracht.
Als leerkracht werk ik inmiddels voornamelijk in de bovenbouw op een school met ongeveer 300 leerlingen in ‘het Groene Hart van Nederland’ voor drie en een halve dag in de week. Vier jaar geleden heb ik de lerarenbeurs ingezet om de MSEN opleiding tot gedragsspecialist te volgen. Ik bemerkte dat mijn collega’s en ik problemen op het gebied van gedrag als de grootste uitdaging zagen. Inmiddels mag ik op de school waar ik werk ook aan de slag met deze opleiding door groepsbesprekingen en begeleiding. Dit schooljaar ben ik leerkracht van groep 7. Ik heb inmiddels alle groepen gedraaid, maar ik merk dat ik de bovenbouwgroepen toch het leukste vind.
Toen mijn oudste dochter naar school ging, had ik bevallingsverlof van mijn jongste en begon voor mij de ervaring aan de andere kant van het hek. Ik heb gemerkt dat het ouder van een schoolgaand kind zijn, mij heeft geholpen in oudercontacten in mijn werk. Mijn oudste dochter gaat inmiddels naar groep 3 en de jongste gaat twee dagen in de week naar een leuk kinderdagverblijf midden in de polder. Op het kinderdagverblijf zijn ook een aantal dieren, is er een moestuin en worden de kinderen betrokken bij de verzorging van de dieren en de tuin.
Met mijn dochters knutsel ik graag en daarnaast proberen we ook regelmatig een uitstapje te maken naar een zwembad, dierentuin, bos of iets anders leuks. Daarnaast ga ik graag met mijn man naar het theater en kijken we graag een film of  televisieserie. Ook lees ik graag boeken voor volwassenen en kinderen en ben ik altijd een werkgerelateerd boek aan het lezen. Mijn motto is: “Leven is je grenzen zoeken en daarbinnen zoveel mogelijk genieten”.
Ik mag op de site van juf Maike, deel uitmaken van het gastbloggers-team en hoop je zo mee te namen op mijn ontdekkingstochten in het onderwijs. Het zou een eer zijn als mijn blogs je mogen inspireren……