Even voorstellen: Gastblogger Judith

Even voorstellen: gastblogger Judith. Hallo allemaal, wat leuk dat ik me aan jullie mag voorstellen. Ik ben Judith van Weel, zelfstandig schrijver en schrijfcoach én docent Nederlands. Daarnaast ben ik mama van twee kinderen op de basisschool: Siem van 8 en Femke van 6. Ik ben getrouwd en woon in Panningen, in Noord-Limburg.

Als klein kind al, was ik gek van taal. Lezen, schrijven, gedichtjes maken; ik vond het allemaal geweldig. Als één van de weinigen in de klas juichte ik als er opstellen of werkstukken gemaakt moesten worden. Ik ben, na mijn VWO, Nederlands gaan studeren en werd, na enige omzwervingen, docente aan een middelbare school. Wat een geweldig beroep! Er volgden banen aan andere scholen, ik deed er andere vaken bij, zoals maatschappijleer, ethiek en levensbeschouwing en uiteindelijk ging ik lesgeven aan een MBO Recreatie en Toerisme. Ik gaf natuurlijk Nederlands, maar ook Communicatie, Recreatietheorie, Sport en Spel, Dans en Theater. Helaas veranderde juist het MBO in die tijd teveel in een administratief beroep. Inhoud en plezier in leren leek er steeds minder toe te doen. In ieder geval lukte het mij niet goed meer, om het vak met hetzelfde plezier te geven.
Toen heb ik 3 jaar voor een theater gewerkt en nu ben ik dus zzp’er. En hoe leuk: ik geef weer les! Maar wel weer op de ‘oude’ manier die mij zo goed lag: inhoud en vorm zelf bepalen, aansluiten bij de groep, uitstapjes maken naar leuke extra’s.

Judith van Weel

Ondertussen werd ik moeder van twee geweldige kinderen. Kinderen die natuurlijk ook naar school gingen. En toen kwam het eerlijk gezegd ook wel heel goed uit dat ik mijn eigen tijd kan indelen. Ik breng en haal de kinderen zelf, ik ben bijna altijd thuis voor ze. Zo fijn om te kunnen doen. Zeker, omdat ze allebei op een andere school zitten: 20 kilometer uit elkaar.

Waarom dat is, daar schrijf ik gauw eens over. Maar mijn eigen ervaringen, mijn kinderen en hún schoolloopbaan: ze vormen de inspiratie voor mijn blogs hier. Ik hoop dat jullie ze met veel plezier gaan lezen. Ik heb er zin in!