Even voorstellen: gastblogger juf Suzanne

Even voorstellen: Gastblogger juf Suzanne. Hoi allemaal! Onlangs zag ik op Twitter het berichtje van juf Maike langskomen, waarin ze op zoek was naar gastbloggers. Dat leek me wel wat. Schrijven over wat je bezig houdt en daarmee andere mensen vermaken. Maar dan moet je natuurlijk wel wat te melden hebben…

Dat brengt me bij mijn bronnen van inspiratie, mijn drie kinderen van 3, 7 en 9 jaar en mijn werk als leerkracht van groep 4. Met drie kinderen en een baan in het onderwijs is een saaie dag bijna onmogelijk. (Met uitzondering van af en toe een heerlijke pyjamadag, maar dan kiezen we er zelf voor om de hele dag in pyjama op de bank te hangen en niks te doen.)

Over mijzelf; mijn naam is Suzanne, geboren in 1980 (vanaf een bepaalde leeftijd schrijf je je geboortejaar in plaats van je leeftijd), getrouwd en moeder van 3 (b)engeltjes. Ik ben dol op knutselen en lezen. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik heel veel creatieve ideeën van af pluk, onder het mom “beter goed gejat, dan slecht verzonnen.”
Dit jaar sta ik voor het eerst in groep 4. Hiervoor heb ik 5 jaar in groep 1/2 gewerkt. En voordat ik in het reguliere onderwijs ben begonnen, werkte ik bijna 10 jaar in het speciaal onderwijs. Omdat ik tijdens mijn LIO-stage ook in het speciaal onderwijs heb gewerkt en daar na mijn afstuderen ben blijven hangen, is mijn baan in het reguliere onderwijs een nieuwe uitdaging en leer ik ook hier weer iedere dag.

Terug naar mijn kinderen. Mijn oudste en jongste hebben mijn knutselenthousiasme mee gekregen en zo verdrijven we de woensdag- en vrijdagmiddagblues regelmatig met een knutselproject, zoals T-shirts pimpen of raamversiering maken. Mijn middelste heeft het boekenwurmgen en verslindt boeken bij de vleet. In haar bed vind je nauwelijks knuffels, maar wel stapels boeken. Wat we verder leuk vinden om te doen is bakken. Appelflappen, cupcakes, taart, broodjes, noem maar op. Oh, en gezelschapsspelletjes zijn hier ook favoriet.

Ik hoop je te kunnen vermaken met mijn ervaringen in de klas en thuis. Het is voor mij de eerste keer dat ik zelf een blog schrijf. Stiekem best een beetje spannend… Ik zou het erg leuk vinden als je hieronder een reactie voor me achter laat.

Groetjes!