gastblogger Karlien

Even voorstellen: gastblogger Karlien

Karlien is moeder van twee jonge kinderen (4,5 en 3) en is naast bedrijfsjurist actief reiziger. Voor jufmaike.nl zal zij over diverse onderwerpen schrijven. 

Gastblogger Karlien

Wat leuk dat je benieuwd bent wie de nieuwe gastblogger is. Ik ben Karlien, getrouwd met Johan en moeder van twee kinderen. De oudste, een meisje, is 4,5 en de jongste, een jongen, is 3. Ik ben afgestudeerd als jurist en werk als bedrijfsjurist.

In 2016 ben ik begonnen met bloggen. Het was eerst een heel algemene blog en langzaam groeide dit toe naar een blog over reizen met kinderen. Ik besloot mij te focussen op dit onderwerp om lezers volledige informatie te geven over waarom reizen met kinderen leuk is, hoe je het aanpakt en wat onze ervaringen zijn. Ook deel ik de ervaringen van andere ouders, want juist dat is waardevol.

Reizen met kinderen

gastblogger Karlien

Ik merkte dat ik het erg leuk vind om mij volledig te richten op reizen met kinderen, maar ondertussen had ik nog zoveel meer inspiratie om over te schrijven. Zo ben ik veel buiten met mijn kinderen, lezen we graag, we proberen regelmatig nieuwe recepten en natuurlijk houd ik jullie op de hoogte van mijn reizen en vakantietips.

Waar ik ook over wil bloggen is hoogbegaafde kinderen op de basisschool. Mijn dochter heeft heel veel capaciteiten, maakt rekensommen op hoog niveau en leest al, maar de school wil of kan haar niet meer uitdaging bieden dan groep 1. Voor ons is het leven met haar een zoektocht, eigenlijk zoals het leven met ieder kind bijzonder is. We hebben daarom expert Renata Hamsikova in de hand genomen. Maar ook voor de leerkrachten is het niet eenvoudig om zo’n kind goed te begeleiden. Daarom wil ik de vooroordelen over hoogbegaafdheid wegnemen en tips delen hoe je met een hoogbegaafd kind om kan gaan. En hoe herken je zo’n kind?

Een hoop inspiratie dus en ik ga met veel plezier van start als gastblogger voor juf Maike. Hopelijk weet ik jou te inspireren!