Mamaliefde.nl

Even voorstellen: Gastblogger Linda

Vanaf nu zul je regelmatig ook blogs van gastbloggers voorbij zien komen. Linda van Mamaliefde schrijft op haar populaire blog over het reilen en zeilen met een peuter, dreumes en gastkinderen. Voor jufmaike.nl zal ze schrijven over spelend leren thuis. Hier stelt gastblogger Linda zichzelf voor. 

Een paar dagen geleden kreeg ik een berichtje van Maike. Of ik het leuk zou vinden vanuit mijn achtergrond als pedagoog / moeder een keer in de maand hier een gastblog wil schrijven. Ik vind het erg leuk om te bloggen dus dat lijkt me erg leuk. Ik hoop een mooie aanvulling te kunnen geven op de blogs die Maike zelf schrijft. Ik zal me hier eerst even voorstellen.

Mamaliefde.nl

Ik ben Linda, sinds een maand ben ik 30 jaar en ik woon in Delft. Na een loopbaan als pedagoog bij verschillende kinderdagverblijven werk ik nu als gastouder. Dit vanwege het tekort aan banen en omdat ik op die manier bij mijn eigen twee kinderen kan zijn. Het voelde namelijk erg dubbel om overdag op de kinderen van een ander te zorgen terwijl ik thuis zelf twee kinderen heb. Nu kan ik het thuisblijfmoederen combineren met werken. Onze oudste dochter gaat sinds een jaar naar de peuterspeelzaal en hebben we onlangs ingeschreven op de basisschool. Vanaf januari 2016 beginnen ze als het goed gaat met een groep 0. Onze jongste zoon is nu 1,5 en neemt dan haar plaatsje over op de peuterspeelzaal.

Op mijn eigen blog Mamaliefde.nl schrijf ik over van alles en nog wat. Voornamelijk over dingen die voortkomen uit het dagelijks leven. Denk aan tips voor op een regendag, waar op te letten bij de aankoop van de eerste schoentjes of gewoon leuke dagjes uit. Ik heb een jarenlange achtergrond bij Scouting hierin staat het principe Learning by Doing (leren door te doen) en vond het dan ook geweldig dat ik daarop kon afstuderen. Onder andere door een lespakket te ontwikkelen voor het MBO in de politiek. Oftewel, leren door te doen. Ik ben van mening dat kinderen spelenderwijs heel veel kunnen leren.

Op jufmaike.nl zal ik een keer per maand een gastblog schrijven binnen een bepaald thema en daar speltips voor delen. Activiteiten die eenvoudig thuis uit te voeren zijn doordat ze gebruik maken van materialen die je al in huis hebt, of betaalbaar bij de Action te koop zijn. Activiteiten die waarschijnlijk ook prima in de klas gedaan kunnen worden.

Mochten jullie verzoekjes hebben voor onderwerpen dan zijn die altijd welkom.

Leuk dat je blogs komt delen hier Linda, veel succes!