Even voorstellen: gastblogger Manouk

Gastblogger Manouk, afgestudeerd neuropsycholoog, blogt over de hersenontwikkeling van kinderen. Hier stelt ze zich voor. 

Hoi allemaal! Ik ben Manouk, 24 jaar jong en ben sinds kort afgestudeerd neuropsycholoog. De neuropsychologie houdt zich bezig met het (dis)functioneren van de hersenen in relatie tot het gedrag. Tijdens mijn studie heb ik zowel ervaring opgedaan met het doen van wetenschappelijk onderzoek als met de klinische praktijk. Ik heb een onderzoeksstage gelopen in het UMC Utrecht, waar ik met schizofrene patiënten heb gewerkt en daarna heb ik een klinische stage in het Wilhelmina Kinderziekenhuis gelopen, waar ik voornamelijk testonderzoek deed bij kinderen (0-18 jaar) met een hulpvraag en gesprekken voerde met ouders over de ontwikkeling van hun kinderen.

Op dit moment ben ik werkzaam bij het Kinder Kennis Centrum, dat verbonden is aan de Universiteit Utrecht. Hier doe ik voornamelijk testonderzoek bij kinderen van 0 tot en met 10 jaar. Het betreft een onderzoek met ‘gezonde’ kinderen, dat wil zeggen kinderen zonder ernstige problematiek. Dit onderzoek loopt 10 jaar en door middel van allerlei verschillende taken hopen we uiteindelijk meer te weten te komen over de zorg die kinderen mét gedragsproblematiek nodig hebben.

In mijn vrije tijd bak ik graag taarten en vind ik het leuk om te reizen. Afgelopen zomer ben ik samen met mijn vriend twee maanden in Canada geweest, een onvergetelijke reis!

Mijn blogs zullen vooral gaan over de hersenontwikkeling van kinderen, waarbij ik put uit mijn ervaringen op stage en werk en probeer ik wat ik tijdens mijn opleiding heb geleerd wat toegankelijker te maken en in een blog uit te drukken.

Jullie horen snel van me!