Gastblogger Marije

Even voorstellen: Gastblogger Marije

Vol trots kan ik zeggen dat ik weer toffe mensen aan mijn bloggersteam kan toevoegen. Vandaag stelt Marije zich voor, een leuke docent in het VO. Ik kijk naar haar blogs over de middelbare school, haar master en de overgang van groep 8 naar het VO. 

Al best een tijd volg ik Juf Maike via haar blog en social media. Toen ik haar oproep voor nieuwe gastbloggers voorbij zag komen heb ik ook geen moment getwijfeld. Dat zag ik wel zitten! Ik wil me daarom graag aan jullie voorstellen.

Wie ben ik?

Hoi! Mijn naam is dus Marije, ik ben 28 jaar en woon samen met mijn vriend in de Europese Culturele Hoofdstad van 2018: Leeuwarden. In tegenstelling tot de meeste bloggers hier werk ik in het voortgezet onderwijs. Ik geef namelijk geschiedenis en mens & maatschappij op een middelbare school in Sneek. Al een aantal jaar geef ik volledig les binnen het VMBO (zowel basis-kader als gemengd-theoretisch) klas 1 tot en met 4 en dat vind ik écht te gek. Daarnaast ben ik dit schooljaar begonnen met de Master Pedagogiek, wat deels gericht is op onderwijsvernieuwing. Ik ben nu bijna op de helft, dus nog een jaar te gaan!

Lees ook: FLIP YOUR CLASSROOM! – VIDEO IN DE KLAS

Online bezigheden – TijdreisTV

Net als Juf Maike ben ik zelf ook veel online te vinden. In 2016 richtte ik mijn platform, TijdreisTV op. Ik post veel op Social Media (Instagram, FaceBook en Twitter), maar maak daarvoor ook YouTube video’s. Ik geef uitleg over de geschiedenis, geef een kijkje in mijn leven als docent door middel van vlogs en geef leer- en presenteertips over alles wat met school te maken heeft. Mijn doelgroep is hiervoor ook de leerling.

En nu bloggen?

Ik vind schrijven heel leuk, maar TijdreisTV is daar niet te goede plek voor. Er zijn immers zoveel onderwerpen die zich eigenlijk niet lenen voor een video vorm. Daarom vind ik het tof dat ik voor JufMaike.nl mag gaan bloggen. Mijn interesses liggen voornamelijk bij het Voortgezet Onderwijs, de overgang van groep 8 naar de brugklas en natuurlijk bij de geschiedenis. Daarnaast houd ik erg van lezen en ben ik nieuwsgierig naar hoe het onderwijs zich ontwikkelt. Ik heb er enorm veel zin in, en ik hoop dat jullie met plezier mijn blogs zullen lezen.

Tot snel!

Lees hier de blogs van het bloggersteam. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren