Even voorstellen: Gastblogger Shanon

Even voorstellen: Gastblogger Shanon

Door Shanon. Al langere tijd volg ik Juf Maike via diverse kanalen, Instagram, Facebook en natuurlijk haar website. Al deze handige en praktische tips hebben mij gestimuleerd om mijn onderwijs te verbeteren. Ik vond het nu tijd om ook zelf hier een bijdrage aan te leveren, de stoute schoenen aan te trekken en contact op te nemen met Maike!

Even voorstellen: Gastblogger Shanon

Jeugdzorgwerker

Ik ben Shanon 33 jaar en werkzaam in het Speciaal Onderwijs (cluster 4). Van origine ben ik jeugdzorgwerker en heb ik op diverse groepen voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische stoornis gewerkt. Hierin heb ik ervaring opgedaan met kinderen/jongeren met speciale behoeften.

Leerkracht

Na een aantal jaar te hebben gewerkt als jeugdzorgwerker heb ik mij laten bijscholen tot leerkracht. Kinderen met speciale behoeften bleven mij trekken. De uitdaging en het voortdurend creatief en “out of the box” denken heeft mij altijd blijven aanspreken. Hierdoor ben ik dan ook direct gestart in het Speciaal Onderwijs (cluster 3). Hier heb ik in diverse groepen gewerkt van de instroomgroep tot de bovenbouw.  Binnen dit onderwijs heb ik mij voornamelijk gespecialiseerd in externaliserend gedrag, executieve functies en Positive Behavior Support (PBS).

Gedragsspecialist

Om nog beter in te kunnen spelen op de behoeften van deze leerlingen heb ik de Master Special Educational Needs gevolgd in de richting van gedragsspecialist. Als gedragsspecialist neem ik een helikopterview aan als het gaat om gedrag.

Cluster 4

En nu werk ik sinds kort op een expertisecentrum voor SO en SBO. Een nieuwe uitdaging die veel mogelijkheden biedt. Naast mijn werkzaamheden als leerkracht bekleed ik tevens de functie: leerkracht met zorgtaken waarbij mijn MSEN optimaal ingezet wordt.

Blogs

Zoals jullie waarschijnlijk wel zullen verwachten zullen mijn blogs voornamelijk gericht zijn op leerlingen met speciale behoeften en het speciaal onderwijs. Ik heb er zin in om alle tips en trucs met jullie te delen! Voor meer informatie over mij klik hier.