Even voorstellen: gastblogger Willemijn

Op mijn oproepje voor gastbloggers reageerde ook duizendpoot Willemijn. Leerkracht middenbouw op een internationale school, afgestudeerd aan de universitaire Pabo en flex docent bij Artis. Daar lezen we binnenkort vast mooie verhalen van! 

Hoi allemaal! Ik ben Willemijn, 23 jaar en woon in de buurt van Amsterdam. Op maandag en dinsdag ben ik flex docent in Artis, op woensdag/donderdag/vrijdag ben ik leerkracht van groep 4/5 op een internationale school in Amsterdam.

Na mijn opleiding de Universitaire Pabo van Amsterdam te hebben afgerond, ben ik aan de slag gegaan op een startende school. De school bestond toen nog maar één schooljaar. Ik kreeg groep 3/4/5. Een groep vol met kinderen van over de hele wereld en ik moest de hele dag Nederlands met ze praten en het ze leren. Een hele grote uitdaging! Want groep 3 kon ook nog niet lezen en schrijven. Nu, in schooljaar 2016-2017, gaat het al iets makkelijker, maar nog steeds lastig voor kinderen die net in Nederland zijn.

Sinds dit schooljaar ben ik daarnaast werkzaam in Artis als flex docent. Dit houdt in dat je flexibel inzetbaar bent voor alle groepen, dat je werktijden flexibel zijn en dat je als docent heel flexibel moet zijn, omdat je elke les een andere klas hebt. Dit maakt de baan heel verrassend en altijd anders, iets wat ik erg leuk vind!

Ik houd dus wel van een uitdaging zoals jullie hebben kunnen lezen. In mijn vrije tijd ben ik vooral op de bank te vinden om series te kijken of een film. Als ik dan van de bank af ben, vind ik het leuk om buiten te fotograferen. Ook vind ik het leuk om op vakantie te gaan!

Ik zal vooral bloggen over mijn ervaringen als flex docent en als leerkracht op een internationale school. En daarnaast zal ik lesideeën met jullie delen.

Ik heb er zin in, tot snel!