Even voorstellen: gastblogger Yvonne

Een nieuwe gastblogger op jufmaike.nl! Yvonne, peuterspeelzaalleidster (mooi scrabblewoord) stelt zich voor.

Ik ben Yvonne, 46 jaar, getrouwd en moeder van een zoon van 19 jaar en een dochter van 14 jaar.
In mijn vrije tijd reis ik graag, lees ik boeken, tuinier ik, bezoek ik musea en bezoek ik concerten.

Ooit vanuit de MAVO naar de MEAO gegaan en vandaar uit al snel een baan bij de klantenadministratie bij een grote kabelexploitant (in de tijd dat de zenders nog analoog bij de mensen binnenkwam), daar heb ik ruim 10 jaar gewerkt. Vond ik leuk en denk nog steeds terug aan de leuke tijd daar. Echter kort na de geboorte van dochterlief collectief ontslagen omdat het kantoor dicht ging. Na mijn verlof mocht ik dus weer gaan solliciteren….en al snel stond het administratief werk doen me tegen.

Bedenkend wat ik anders zou willen kwam ik terecht bij het onderwijs. Maar met 2 jonge kinderen de sprong naar de PABO wagen wilde ik niet. Ik ging op het MBO de opleiding ‘Onderwijsassistente’ doen. Na 1 jaar in groep ½ stage gelopen te hebben en daarna nog een aantal maanden in groep 4 mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen. Ik had inmiddels al door dat een baan als onderwijsassistente niet makkelijk te vinden was. In de plaatselijke krant vond ik een advertentie als ‘assistent peuterspeelzaal’. Je had hier geen diploma voor nodig (opleiding werd aangeboden tijdens het werken) maar het zou in ieder geval een stap in de goede richting zijn.
Ik werd aangenomen en mocht invalwerk gaan doen, in eerste instantie als ‘assistent’ maar al snel als peuterspeelzaalleidster. Dit alles speelde in januari 2008, in juli 2008 (vlak voor de zomervakantie) kreeg ik een vaste plek aangeboden voor 4 ochtenden. Duidelijk was inmiddels dat ik helemaal op mijn plek zat; superleuk, uitdagend werk om ‘mijn’ peuters al spelend te stimuleren in hun ontwikkeling. In september 2012 werd de peuterspeelzaal waar ik werk een VVE peuterspeelzaal. Dit betekende werken met een collega die VVE opgeleid is en zelf ook starten met de cursus voor onze VVE methode: Kaleidoscoop. In anderhalf jaar tijd heb ik veel opgestoken van de cursus en ermee werken in de praktijk.

Meer over Kaleidoscoop, en mijn ervaringen ermee, zal in mijn blogs regelmatig aan de orde komen. Ook wil ik schrijven over de leuke activiteiten in de groep, leuke momenten met onze peuters, onze favoriete prentenboeken etc.

Ik heb er zin in! 