Even voorstellen: Helga

Even voorstellen: Helga

Even voorstellen: Helga. Een leuke site vond ik juf Maike. Ik betrapte mezelf erop deze steeds vaker te bekijken. De verschillende blogs die voorbij kwamen werden voor mij steeds interessanter. Een vriendin van mij zit ook in het bloggersteam en de gedachte kwam steeds vaker in me op om dat misschien ook maar eens te gaan doen.

Ik wilde blogs gaan schrijven, dus nam ik een pen en papier (nog op de ouderwetse manier) en begon te schrijven. Wat was het leuk om te doen en fijn dat ik nu ook deel uit mag maken van het bloggersteam. We beginnen met mijn allereerste blog namelijk een blog waarin ik mezelf voorstel.

Even voorstellen: Helga

Ik ben Helga, 38 jaar- getrouwd en moeder van 4 kinderen. Daarnaast heb ik 12 jaar als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt en heb nu een eigen praktijk “gewoon…omdat jij bijzonder bent”, waar ik werk als kindercoach, kinderpsycholoog en bijlesjuf. Mijn hart en passie ligt bij het werken met kinderen. Dit doe ik met veel plezier, gedrevenheid en met overtuiging.

Ik geniet van de manier waarop kinderen denken en hun openheid. Maar ook van de uitdagingen die ze je bieden.
Na een MBO lange opleiding sociaal pedagogisch werk (onderwijsassistent) heb ik de PABO opleiding gevolgd. Eerst twee jaar ingevallen voordat ik een vast dienstverband kreeg. In de laatste periode van mijn onderwijscarrière kwam ik in de ziektewet terecht die op een vervelende manier afgesloten werd, het betekende het eind van mijn onderwijscarrière. Toen heb ik de keuze gemaakt om een opleiding tot kindercoach te volgen. Ondanks dat ik een eigen praktijk heb blijf ik solliciteren op vacatures als onderwijsassistent, omdat ik op een andere, beter passende manier in het onderwijs terecht wil komen.

Met mijn kinderen maak ik graag een uitstapje naar het theater, wandel ik graag, vind ik knutselen fijn maar houd ik er ook van om gewoon heerlijke gesprekken met ze te voeren.
Ik geniet van mijn gezin en ben zeer dankbaar en trots op hoe mijn kinderen het doen en zich ontwikkelen. Ik puzzel graag (Jan van Haasteren en Disney) en vind het fijn om in de natuur te zijn. Taarten bakken en decoreren is ook een hobby van mij. Ik ben graag creatief bezig omdat ik me hier helemaal bij kan ontspannen.

Ik mag voor de site van juf Maike gaan bloggen. Mijn blogs zullen gaan over de ontwikkeling van kinderen, waar ze overal tegenaan lopen en problemen ervaren. Met de bril van moeder alsmede met de bril van kindercoach, kinderpsycholoog en bijlesjuf. Deze blogs zal ik elke keer afsluiten met tips en adviezen. Er zullen ook blogs zijn die gaan over materialen en methoden die ik binnen mijn praktijk gebruik en waar ik graag mee werk.
Ik wil je verbazen, anders laten denken en een andere kijk op dingen geven. Maar bovenal hoop ik dat je geniet van het verhaal wat ik je wil vertellen.