Even voorstellen: Jamie Lee

Even voorstellen: Jamie Lee

En weer stel ik een nieuwe (gast)blogger aan je voor: Jamie Lee! Ze geeft les in de middenbouw, groep 4/5 en studeert hard als vakleerkracht bewegingsonderwijs voor haar gymbevoegdheid. Ze stelt zich hier aan je voor. 

Gastbloggen voor Juf Maike

Op verschillende social media kanalen volg ik Juf Maike al een tijdje. Op Instagram plaatste ze een oproep voor een gastblogger, het sprak mij aan maar heb er zelf weinig ervaring in. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en toch een brief geschreven. Jullie raden het al, ik werd uitgekozen!
Ik vind het heel leuk om ervaring op te doen in het schrijven van blogs en mijn ervaringen als juf in de middenbouw met jullie te delen. Hieronder zal ik mezelf verder aan jullie voorstellen.

Jamie Lee

 Ik ben Jamie Lee, 25 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend. We gaan een roerige tijd tegemoet, want binnen 1 jaar gaan wij 2x verhuizen. De eerste keer is binnenkort al, dan gaan we naar een tijdelijk huis en de tweede keer gaan we naar ons nieuwbouwhuis dat nu in aanbouw is.

Gymbevoegdheid

Mijn Pabo-studie heb ik in Arnhem gevolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Op dit moment ben ik bezig met blok 3 van de post-hbo studie tot vakleerkracht bewegingsonderwijs, om mijn gymbevoegdheid te halen. De eerste twee blokken heb ik in Nijmegen behaald, door wisselen van school volg ik blok 3 nu in Utrecht. Ik hoop dit voor de zomervakantie af te ronden. Ik ben nu al bezig om een nieuwe studie uit te zoeken om op te pakken wanneer ik dit heb afgerond. In het onderwijs ben je nooit uitgeleerd en eerlijk gezegd vind ik leren zelf heel erg leuk.

Werk

Het eerste jaar na de Pabo heb ik vooral losse invalklussen gedaan, aan het einde van het eerste invaljaar kreeg ik klus voor 4 maanden in groep 6/7 op een dorpsschool in Doornenburg. Aan deze invalklus heb ik een jaarcontract overgehouden op een dorpsschool van dezelfde stichting in Angeren, waar ik een jaar met plezier in groep 5 heb gewerkt en veel ervaring heb opgedaan. Helaas door de krimp in de Betuwe kon ik hier niet blijven en ben ik op zoek gegaan naar een baan met mogelijkheden voor de toekomst.

Utrecht

Sinds dit schooljaar werk ik in Utrecht op een startende kleine school in een nieuwbouwwijk, met een plus voor kunst en cultuur. Dit schooljaar heb ik daar aan groep 4/5 lesgegeven en mijn ervaring in combinatiegroepen uitgebreid en meer geleerd over de didactiek van de kunstzinnige vakken. Ik heb een vast contract in de wacht gesleept en weet dus dat ik een baangarantie heb. Komend schooljaar ga ik lesgeven in een pittige groep 4, waar ik nu al naar uitkijk.

In ontwikkeling

Ik vind het heel leuk om na 2 scholen die de fundering al stevig hebben staan, nu op een school te werken waar alles nog in ontwikkeling is. Dit is leerzaam en goed voor de creativiteit van de leerkrachten die meewerken aan het proces. Daarnaast valt de omschakeling van dorpsschool naar school in de stad mij heel erg mee. Ik had verwacht grote verschillen te merken, maar eigenlijk werkt het gewoon hetzelfde.  

Vrije tijd

Ondanks mijn fulltime baan en studie heb ik ook nog vrije tijd. In mijn vrije tijd ga ik graag naar het theater, naar de bioscoop, shoppen en uiteten. Ook lees ik graag boeken en probeer in de klas mijn enthousiasme voor lezen over te brengen op de kinderen. Ik ga regelmatig met de kinderen mee naar de interne schoolbieb om samen een leesboek uit te kiezen. Veel boeken heb ik zelf gelezen, omdat ik als kind al een boekenwurm was. Ook door de selectie voor kinderen iets minder groot te maken help je ze op de goede weg om een boek te kiezen.


Ik hoop jullie een kijkje te kunnen geven in mijn leven als juf nu ik gastblogger ben op de website van juf Maike. Hopelijk beleven jullie er net zoveel plezier aan met lezen, als ik beleef met schrijven.

BewarenBewaren

BewarenBewaren