Even voorstellen: juf Lenneke

Even voorstellen: juf Lenneke

Juf Lenneke: de dans- en beweegjuf die al bij veel kleuterleerkrachten bekend is. Zo leuk dat ze zo nu en dan een blog wil schrijven voor jufmaike.nl!

Gastblogger Lenneke Gentle

Juf Maike en ik lopen elkaar met enige regelmaat tegen het lijf op onderwijscongressen en beurzen. Hoe leuk om dan wat kennis over dans in het onderwijs te mogen delen op haar website!

Wie ben ik?

Mijn naam is Lenneke Gentle, telg uit een ondernemend, kunstzinnig onderwijs gezin. Getrouwd, en zelf moeder van een zoon en een bonuszoon. We wonen in Den Haag en van origine ben ik educatief dansdocent.

Bewegend leren

Kinderen zijn in essentie beweging. Door te bewegen komt de brede ontwikkeling op gang, de taalontwikkeling is hier een onderdeel van. Op een Haagse binnenstadsschool ontwikkelde ik in de praktijk de Taaldans® en Rekendans® methodiek. Het resultaat was stralende gezichten bij de kinderen (90% NT2), ouders en onderwijzend personeel en ik wist: dit is mijn toekomst. Kinderen zichzelf de taal eigen laten maken door beweging en dans, zodat ze zichzelf leren uitdrukken en plezier krijgen in lezen.

Ondernemen

In 2010 kwam het bij elkaar: het ondernemerschap, het dansdocentschap en het ‘onderwijs’ voor het jonge kind. Taal en rekenen leren met je lijf: het werkt! Sindsdien heeft het gedachtegoed zich als een olievlek verspreid door Nederland, België en andere Nederlandstalige landen.

En de blogs

In mijn blogs probeer ik je een beeld te geven over ontwikkelingsgerichte danslessen en deel ik regelmatig tips over hoe je zelf aan de slag kunt gaan met bewegend en dansend leren.