Even voorstellen: Marjan Peeters

Even voorstellen: Marjan Peeters

Eén van mijn fantastische gastbloggers én leerkracht, Marjan, leeft al maanden met long covid waardoor ze amper haar bed uit kan komen. Om haar een hart onder de riem te steken wil ik jullie vragen mij een kaart te sturen. Die stuur ik dan in één keer door naar Marjan! Delen wordt gewaardeerd, ik hoop dat veel mensen dit berichtje kunnen zien. Adres hieronder.

jufmaike.nl
t.a.v. Marjan Peeters
Postbus 6
3960 BA Wijk bij Duurstede

 

Onze nieuwe blogger Marjan Peeters wil zich graag even voorstellen: Na jaren bloggen voor de site Mama in Limburg, heb ik een tijdje niet meer geblogd. Niet omdat ik dat niet meer wilde, maar omdat de site helaas ophield te bestaan. Als leerkracht ben ik erg trots op mijn beroep en ik ben altijd erg enthousiast over tips en ideeën van collega’s, ook op internet. Toen deze kans voorbij kwam, wist ik meteen dat ik hem wilde grijpen: Bloggen op de site van Juf Maike!

Even voorstellen

Mijn naam is Marjan Peeters, ik ben 45 jaar en ik woon in het Limburgse Belfeld. Ik ben getrouwd en we hebben drie dochters, die 15, 14 en 10 jaar oud zijn. Ze zitten alle drie op het voortgezet onderwijs. In mijn vrije tijd doe ik graag aan handletteren en brushletteren. Dit is mijn hobby, maar in mijn omgeving weten mensen mij ook te vinden voor het maken van presentjes of kaarten. Ik ben actief op Facebook en Instagram onder de naam Handlettering Marjan. Daarnaast ben ik enthousiast supporter van mijn dochters, die alle drie aan atletiek doen. Iedere avond neem ik de tijd om even te lezen, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar thrillers.

Bijna 25 jaar in het onderwijs

Vier dagen per week ben ik werkzaam als leerkracht op basisschool de Meule in Venlo. Aan het einde van dit schooljaar ben ik al 25 jaar in het onderwijs, alhoewel dat niet zo lang voelt. Na de PABO volgde in nog een eenjarige voltijdopleiding remedial teaching, waar ik nu nog steeds veel voordeel van heb in mijn dagelijkse praktijk. Daarna heb ik 19 jaar op een school in een achterstandswijk van Venlo gewerkt en nu al weer vijf jaar op mijn huidige school. De afgelopen vijf jaar was ik naast mijn werk als leerkracht ook nog consulent bij de AOb. In die functie bezocht ik basisscholen in heel Limburg.

Wat kun je van mij verwachten?

Na deze ‘even voorstellen’ wil ik met mijn blogs graag mensen inspireren of aan het denken zetten. Mijn blogs zullen aan de ene kant gaan over mijn werk als leerkracht van groep 3, wat ik daar meemaak en wat we zoal doen. Ik ben erg enthousiast over hoe wij werken in ons circuit, over de Daily Mile, over bewegend leren, over het werken zonder groepsplannen, over het rekenen met veel handelend bezig zijn en vanuit een centraal doel per week.
Aan de andere kant wil ik ook graag mijn ervaringen als moeder van hoogbegaafde kinderen delen. Vooral onze jongste dochter heeft een niet heel voor de hand liggende schoolcarrière. Als leerkracht kijk je soms op een andere wijze tegen zaken aan dan als ouder. En dat is niet altijd makkelijk…