Even voorstellen: Meester Niels

Even voorstellen: Meester Niels

Hoera! We hebben weer nieuwe leden voor het bloggersteam kunnen aantrekken. Als eerste stelt Niels zich voor, een meester! Hij houdt van experimenteren en deelt graag zijn successen. Niels stelt zich graag even voor.

Wie ben ik?

Mijn naam is Niels Gerritsen, ik ben 32 jaar en woon en werk in Nissewaard. Als ik thuiskom wachten daar mijn vriendin, mijn twee prachtige kinderen (4 en 2 jaar) en enthousiaste Duitse herder. Met enigszins goed weer rijden we graag richting Zeeland. Hier kunnen we dan even ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Daarnaast ben ik regelmatig te vinden bij familie, vrienden en op de voetbal. Tijd over? Dan hangen we ook gerust een avondje op de bank met Netflix.

Niels in het onderwijs

Inmiddels werk ik alweer zeven jaar in het onderwijs. De eerste twee jaar heb ik als zij-instromer gewerkt (groepen 3, 6 en 7) en nu vijf jaar fulltime mijn eigen groepen (4, 7 en 8). Daarnaast ben ik ict-coördinator en ga ik hier ook graag mee aan de slag in mijn lessen.

In de afgelopen jaren heb ik al redelijk wat cursussen gevolgd, zoals breinvriendelijk leren, ontwikkelingsgesprekken met kinderen, executieve functies etc. Momenteel doorlopen we als team het basistraject van Leer&Veerkracht, waar ik later ook zeker over zal gaan schrijven als blogger.

Waarom gaan bloggen?

Op mijn werk vind ik het enorm belangrijk om in mijn eigen ontwikkeling te investeren. Als leerkracht kun je niet verwachten dat de kinderen leren als je er zelf al mee bent gestopt. Een deel van die ontwikkeling haal ik uit het afkijken bij collega’s. Dit kan binnen mijn eigen team zijn, maar ook via blogs, vlogs en social media leer ik vaak weer iets bij.

Van al dat afkijken bij collega’s werd ik steeds gemotiveerder om meer van mezelf aan anderen te laten zien. Binnen mijn eigen team, via social media en dan nu ook als blogger voor Juf Maike. Ik hoop jullie mee te nemen in de dingen die ik belangrijk vind op en rond mijn werk. Ik kijk enorm uit naar het schrijven en jullie reacties. Benieuwd naar mijn blogs? Blijf me dan volgen via deze site en social media.