Fantastische foto's

Fantastische foto’s – Recensie en winactie

Door Judith. Fantastische foto’s is een bundel vol met ideeën voor kinderen vanaf zeven jaar om creatieve foto’s te maken. Het boek geeft ideeën, tips en heel veel inspiratie. Jij kunt een boek winnen!

Fantastische foto’s – Recensie en winactie

Het boek

Fotograaf Jan von Holleben heeft in het boek Fantastische foto’s allemaal verschillende ideeën verzameld om bijzondere foto’s te maken. Het enige dat je nodig hebt is een fototoestel (een smartphone, tablet of een fototoestel), vrienden die willen assisteren, gekke kostuums of bijzondere spullen en een grote fantasie.

Eerst zijn er één of twee bladzijden waarop allemaal voorbeelden van foto’s staan. Daarna volgen een aantal bladzijden waarop je informatie krijgt over hoe je deze foto’s kunt maken. Ook staat erbij welke decormiddelen je nodig hebt. Aan het einde van het boek staat ook nog informatie over verschillende termen in de fotografie, zoals diafragma, sluitertijd, brandpuntafstand en scherpstellen.

Bekijk het boek hier

De ideeën

In het boek staan foto ideeën waarop het lijkt alsof je:

  • als astronaut vliegt in de ruimte (leuk voor de kinderboekenweek 2019)
  • zweeft aan een tros ballonnen
  • superman bent
  • een kijkje in je hoofd geeft (mijn dochter vond deze opdracht geweldig)
  • de zwaartekracht verslaat
  • in een droomwereld leeft
  • evenwichtskunstenaar bent
  • truc foto’s kunt maken

Bekijk het boek hier

Fantastische foto's - Recensie en winactie

Mijn mening

Dit boek zet de fantasie aan het werk. Het maken van bijzondere werelden, foto’s met spiegels waardoor je bijzondere resultaten krijgt en heel veel attributen. Kinderen zullen zeker aangesproken worden door de ideeën. Het leukste is om het boek mee te nemen en de leerlingen eerst inspiratie te laten opdoen. Dan kunnen ze thuis of in hun omgeving materialen verzamelen, zodat ze de foto’s een volgende dag kunnen maken. Die materialen zijn denk ik ook direct het grootste nadeel van het boek. Mijn dochters wilden direct een astronautenpak en grote spiegel gaan kopen om ook zulke gave foto’s te kunnen maken ;-)…..

Win

Je maakt kans op een exemplaar van het boek. Maandag 30 september mail ik de winnaar.