Feest! Tips voor de kinderboekenweek 2014|Vier een feest en speel spelletjes

Het thema van de kinderboekenweek 2014 is feest! Wat een feest om dit voor te mogen bereiden en activiteiten ermee te doen in de klas. Hier vind je (les)tips om met het thema feest spelletjes te doen. De spelletjes zijn geschikt voor alle leeftijden. 

1. Voorlezen is al een feestje waard! Bedenk samen met de kinderen met welke redenen je feest kunt vieren. Zou je ook een boekenfeest kunnen vieren? Of een voorleesfeest? Organiseer samen zo’n feest met de kinderen. Laat de kinderen het feest zelf inrichten en bedenken. Wellicht kunnen ze ook spullen van huis mee nemen? Vier het feest als afsluiter van de kinderboekenweek.

2. Zo-snel-mogelijk-feest-spel
Verzamel allerlei feestproducten in de kring: fluitje, feesthoed, toeter, vlaggetjes, serpentine, taart, etc.
De bedoeling is om zo snel mogelijk alle artikelen om of vast te hebben. Omdat het kinderboekenweek is, is het de bedoeling dat je als laatste ook een boek vast hebt.

3. Boekje prik
Print of kopieer een boekomslag op een A3. Een kind heeft een blinddoek om. De bedoeling is om met prikpen of pijl in de hoofdpersoon te prikken. Vind je dat een beetje cru? Prik dan in de titel van het boek of in de omgeving (bijvoorbeeld in een boom).

4. Ballon met boekentip spel
Blaas allerlei ballonnen op. Stop in elke ballon een briefje met een boektitel erop. Leg de ballonnen ergens in een hoek. Laat elke dag een ballon knallen en lees het boek voor wat eruit gekomen is.

5. Maak een mega ganzenbord spel door de boeken te gebruiken als staanplaats. De kinderen zijn de ganzen en lopen zelf het speelveld over.

Nog meer tips voor de kinderboekenweek

Rekenen met kleuters

Taal met kleuters

Follow Maike Douglas-Westland’s board Kinderboekenweek 2014 Feest on Pinterest.