Fijne dierentuin: GaiaZOO

Fijne dierentuin: GaiaZOO

In Kerkrade staat een prachtige dierentuin: GaiaZoo waar er echt gedacht wordt aan het welzijn van de dieren. Zo zijn er geen olifanten, omdat ze daar te weinig ruimte voor kunnen bieden. Kijk een dagje mee. 

Al in de meivakantie waren onze peuter en ik een dagje naar GaiaZOO. Het was best koud, vandaar onze winterjassen. Echt een perfecte plek voor een leuk dagje uit met kinderen! Bij de ingang stond een leuk pakketje voor ons klaar met een knuffel van een nijlpaard, erg lief. Natuurlijk hebben we het ‘echte’ nijlpaard ook bezocht.

Lees ook: UITJES VOOR KINDEREN IN PARKSTAD ZUID-LIMBURG

GaiaZOO

De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept door het publiek reeds vier keer gekozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’ en is in 2013 gekroond tot ANWB’s ‘Leukste Uitje van Nederland’. Ik snap dat wel. Het is echt een mooie dierentuin met veel ruimte voor de dieren. Zo heb je ook de kans dat je niet alle dieren ziet. Ik vind het top dat ze zo aan het welzijn van de dieren denken.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

De dieren

Hoewel ook wat dieren verstopt waren in het territorium, hebben we ook veel dieren wel gezien.

Vooral de giraffen waren prachtig! Je kon ze goed van dichtbij bekijken en ze liepen statig heen en weer. Hier heb ik dan ook mooie shots kunnen maken voor een kort vlogje van de dag. De jachtluipaarden hadden een groot terrein om rond te lopen, goed om te zien! Daardoor zagen we ze ook van wat verder weg.

Speelplekken

Er waren ook veel speelplekken voor kinderen, erg leuk! Tijdens de route kwamen we regelmatig iets tegen om even te spelen. Fijn voor kinderen om even uit te razen en vervolgens weer verder te kunnen kijken naar de dieren.

DinoDome is Europa’s grootste indoor Dino Speelpark. Je kunt er klimmen, glijden en met een bootje over het water. Buiten is een JungleTour met allerlei loopbruggen over het water. Dit is wel vooral geschikt voor wat oudere kinderen, zij kunnen er alleen overheen lopen.

De safari auto bij de leeuwen was favoriet bij onze peuter. Het is ook wel een gaaf ding! Je kunt erin sturen, zodat je jezelf Freek Vonk voelt. De auto staat namelijk voor een deel tussen de leeuwen, dus je hebt er goed zicht op. Ik had uiteindelijk een boze peuter, omdat hij niet mee verder het park in wilde. Gelukkig was hij te paaien met een ijsje ;).

Ik vind het echt een fantastische dierentuin om een dagje heen te gaan!

Bekijk ook: ZUID-LIMBURG: OP VAKANTIE IN EIGEN LAND

Kosten en activiteiten

De prijs is ook heel goed te doen. Hoe eerder je boekt op de site, hoe goedkoper de tickets, een aanrader om te doen dus! Er zijn ook vaak leuke activiteiten, zoals de zomeravonden. Check de site voor meer info.

BewarenBewaren

BewarenBewaren