Films die nergens draaien WIN

Films die nergens draaien WIN

Vandaag een winactie voor wat oudere kinderen (10+), maar wat een prachtig boek! Vol fantasie, maar ook emotie van de hoofdrolspeelster, Cato. Een mooie aanrader, Films die nergens draaien. Je kunt een exemplaar winnen.

Films die nergens draaien WIN

De moeder van Cato overleed helaas op de dag van de geboorte van haar dochter. Cato’s vader is sindsdien altijd afwezig, ook al zit hij gewoon tegenover zijn dochter aan tafel. Cato heeft zich er inmiddels bij neergelegd. Denkt ze.
Maar dan ontvangt ze thuis een geheimzinnig kaartje van een verlaten bioscoop. Ze ontdekt dat deze weer open is en Cato besluit er een kijkje te gaan nemen. Al snel ontdekt ze dat er iets vreemds met de bioscoop aan de hand is, en dat het geen gewone films zijn die er draaien. De bioscoop blijkt in verbinding te staan met het verleden.

Cato wil meer weten over haar moeder en wordt meegesleurd op een gevaarlijke reis door tijd en herinneringen, recht naar een plek diep in haar hart. Een plek die ze altijd voor zichzelf verborgen had weten te houden. Tot ze voor een keuze staat die het leven van haar en haar vader voorgoed zal veranderen.

Wat vind ik?

Ik dacht eigenlijk dat het een vertaald boek was, door de stijl en vormgeving. Maar dat is helemaal niet zo! Yorick Goldewijk komt uit Nederland en zijn vrouw, Yvonne Lacet, heeft de illustraties van het boek gemaakt. Ik vind dat zo mooi gedaan! Echt een boek dat je meteen op wilt pakken, omdat de cover je nieuwsgierig maakt.

Ik vind het een prachtig verhaal! Aan het einde moest ik wel even schakelen, want het is heel realistisch geschreven, tot het moment dat Cato naar het verleden kan reizen. Je wordt meegezogen in de emoties van Cato en kan helemaal met haar meeleven. Ze heeft een bijzonder karakter, ook erg mooi om te lezen. Al met al een echte aanrader dus voor kinderen vanaf (ik zou zeggen) elf jaar.

Bekijk het boek hier

 

Films die nergens draaien

Bekijk het boek hier

Win

Je maakt kans op dit boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 12 oktober mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.