Filmtip voor deze kerstvakantie: Coco

Filmtip voor deze kerstvakantie: Coco

(door Judith) Nog op zoek naar een leuke film voor deze kerstvakantie? Bij deze een filmtip. Zelf heb ik Coco en de daaraan voorafgaande feestdagenspecial van Frozen mogen bekijken. Wat mij (en mijn kinderen) betreft een absolute aanrader!

Een echte Disneyfilm

Wij zijn thuis echte Disneyfans en bezoeken dan ook graag een Disneyfilm. Al tijdens de intro van de film wordt er een Mexicaanse sfeer neergezet, omdat de normale intro-melodie in een vrolijk Mexicaans jasje is gestoken.

Het verhaal

In deze film is de hoofdrol weggelegd voor Miguel. In zijn familie mag al jaren lang geen muziek klinken en worden gespeeld. Dit komt omdat een voorvader van Miguel ooit van zijn gezin is weggelopen om zijn muziekdroom achterna de gaan. Miguel wil echter niets liever dan een succesvol muzikant worden, zoals zijn grote idool Ernesto de la Cruz.

Wanneer hij wanhopig probeert om zijn droom na de jagen tijdens het Dia des Mortes feest, beland hij in de kleurrijke wereld van de doden. Met behulp van Hector gaat Miguel op onderzoek uit in deze wereld om zijn voorouders te zoeken. Waarom is zijn voorvader niet teruggekeerd naar huis en zal zijn grote idool misschien zijn voorvader zijn?

Mijn mening

Zelf heb ik soms wat moeite met de manieren waarop de wereld van het hiernamaals wordt verbeeld voor kinderen. In deze film wordt er zo kleurrijk (passend bij Dia des Mortes) en respectvol gesproken over voorvaderen, dat ik hier geen moeite mee heb gehad. Ik vond het zelfs een hele mooie boodschap om aan mijn kinderen mee te geven.

Leuke extra

Een extra leuke bonus is dat je de feestdagenspecial Olaf’s Frozen Avontuur kunt bekijken voorafgaand aan Coco. Deze film duurt 21 minuten en vertelt over de eerste kerst in Arendelle sinds de poorten weer open zijn. De traditie is dat de koningin om precies 12 uur met het luiden van de midwinterbel de kerst inluidt. Deze kerst zal dit weer gedaan worden door koningin Elsa en prinses Anna. Als verrassing hebben ze een verrassingsbuffet geregeld in het kasteel. Na het luiden van de midwinterbel lopen de inwoners van Arendelle echter weer weg. Iedereen gaat naar huis om aan de slag te gaan met hun eigen feesttraditie.

Olaf vraagt aan Elsa en Anna wat hun familietraditie is, maar omdat de zusjes al zolang niet samen zijn hebben ze geen traditie. Daarna besluit Olaf om samen met Sven op pad te gaan om de beste feesttradities van Arendelle te verzamelen voor Elsa en Anna en ze mee te nemen naar het kasteel. Olaf hoort zo over allerlei kersttradities welke hij verzameld op de slee die Sven trekt, toch lijkt zijn plannetje niet helemaal te lukken……… of toch wel?

Wij mochten deze feestdagenspecial bekijken in een speciale preview op het hoofdkantoor van Disney Nederland, tijdens ‘Olaf’s feestje en hebben toen, en ook nu voor de film Coco, genoten van deze vrolijke humoristische short-film vol met liedjes en avontuur. Echt een filmtip voor de kerstvakantie!

Dit is een #jufmaikeadd.

 

Uitgelichte foto: Shutterstock.