Fingerlings: een schattig robotaapje

Fingerlings: een schattig robotaapje

Onze peuter zoekt er meteen naar in de speelgoedfolders en ook in de klas is het aapje mateloos populair. Ik heb het over Fingerlings: een schattig robotaapje. Ik nam het mee naar de klas en de kinderen speelden er een leuk rollenspel mee. 

Fingerlings

Het is een heel leuk Sinterklaascadeau. Fingerlings (van WowWee) geven kusjes, grijpen je vast, reageren op geluid en aanraking, maar gaan ook slapen wanneer je ze neerlegt. Deze robotaapjes zijn speels en een beetje ondeugend. Fingerlings zijn er in zes verschillende kleuren, met ieder een eigen naam en karakter. Het kleurrijke vingeraapje maakt meer dan veertig verschillende leuke geluidjes, waardoor het nét echte huisdiertjes zijn. Ze kirren als je ze aan hun staart rondzwaait, geven kusjes, knipperen met hun oogjes en draaien hun hoofdjes vrolijk in het rond. Door hun handjes die je vinger vastpakken, zijn ze levensecht.

Mee de klas in

Fingerlings

Ik neem vaak leuk speelgoed of materiaal mee de klas in voor de kinderen om mee te spelen en om er les ideeën bij te bedenken. Bij de Fingerlings toverde ik het aapje eerst tevoorschijn om te zien wat ermee gebeurde. De kinderen herkenden het robotaapje meteen. Ze hadden het thuis of kenden het van vriendjes. Konden ze mooi aan mij laten zien wat je er allemaal mee kon doen.

De kinderen vonden het vooral geinig om grapjes met het aapje te maken. Als je op het hoofd drukt, laat het bijvoorbeeld een scheetje, hilariteit alom! Verder lieten ze het overal aan hangen, leuk om ook uit te zoeken met de kinderen: waar blijft het robotaapje allemaal aan hangen? En ze speelden er verstoppertje mee.

Huishoek

Fingerlings

Ze namen het aapje meteen ondersteboven mee de huishoek in. Daar werd het verzorgd, vertroeteld en aangesproken als baby’tje. Het moest een schone luier, kreeg wat te eten en moest gewiegd worden. Ik snap wel dat ze het associeren met een baby, vooral door de schattige geluidjes die het beestje maakt.

Vooral de meiden waren helemaal weg van het robotje. Maar later kreeg toch ook een van de jongens de Fingerling te pakken.

Huisje bouwen

Fingerlings huisje

Hij begon een huisje te bouwen voor het aapje. Met verschillende kleuren blokjes werd een huisje en een bed gemaakt. Daar kwam heel wat meten bij te pas.

Ik vond het zo leuk dat de kinderen er zelf al van alles bij bedachten. Je kunt het dus zeker ook inzetten als educatief speelgoed. Zeker omdat robots in onze samenleving steeds belangrijker worden en je de interesse van kinderen er hiermee kan wekken. 

Lees ook: Toffe gadget: Chipper van Wowwee chippies

Dit is een #jufmaikeadd.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren